Alevilere ve Kürtlere dönük cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerde bulunan başhekim hakkında inceleme başlatıldı

Alevilere ve Kürtlere dönük cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerde bulunan başhekim hakkında inceleme başlatıldı
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, paylaşımlarıyla büyük tepki çeken başhekim hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından cinsiyetçi söylemlerde bulunan ve Alevilere hakaret içerikli paylaşımlar yapan Adil Sarıhasanoğlu hakkında inceleme başlatıldı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul 112 Avrupa Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Sarıhasanoğlu hakkında inceleme başlattıklarını açıkladı.

PAYLAŞIMLARI TEPKİ ÇEKTİ

'@ofliii_adil' isimli Twitter hesabı üzerinden Kürt halkına ve Alevilere dönük cinsiyetçi ve ırkçı söylemlerde bulunan Sarıhasanoğlu'nun paylaşımları büyük tepki çekti. Yurttaşlar, MHP Beyoğlu ilçe teşkilatının da ziyaret ettiği Sarıhasanoğlu hakkında işlem başlatılmasını talep etti.

Gelen tepkilerin ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan paylaşımlara karşı Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatılmış ve anılan hesaplar hakkında erişimin engellenmesi kararı alınmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bugün ulusal basında ve bazı internet sitelerinde İstanbul 112 Avrupa Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi hakkında basında yer alan iddialar hakkında müdürlüğümüzce inceleme başlatılmış olup, gerçekleri bulma adına adli ve idari süreçler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

MHP Beyoğlu ilçe teşkilatının Adil Sarıhasanoğlu'nu ziyareti

Öne Çıkanlar