Babacan'dan Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına tepki: Hukuk dışı ve hasmane bir tutum

Babacan'dan Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına tepki: Hukuk dışı ve hasmane bir tutum
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Cumhurbaşkanı kararı ile kapatılmasına, 'Süreç hukuk dışı ve iktidarın hasmane tutumundan ibarettir' tepkisi verdi.

AKP'den ayrılarak yeni parti kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı tarafından 2008 yılında açılan İstanbul Şehir Üniversitesinin, çeşitli gerekçelerle el konulup Marmara Üniversitesi'ne devredilmesinin ardından faaliyet izninin kaldırılmasına tepkiler sürüyor.

'SÜREÇ HUKUK DIŞI VE İKTİDARIN HASMANE TUTUMUNDAN İBARET'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kapısına kilit vurulmasına, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan Twitter'dan paylaştığı mesajla tepki gösterdi.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Cumhurbaşkanı kararı ile kapatılması nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, yaşanan süreci tamamen 'hukuk dışı' ve 'iktidarın hasmane tutumu' olarak nitelendirdi:

"Şehir Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatıldığını öğrenmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Yaşanan süreç tamamen hukuk dışı ve iktidarın hasmane tutumundan ibarettir. Şehirli tüm arkadaşlarımın okullarını yaşatmak için gösterdikleri çabayı saygıyla selamlıyorum." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar