Ali El Hemdan’ı vuran polis hakkında müebbet hapis istemi

Ali El Hemdan’ı vuran polis hakkında müebbet hapis istemi
Tekstil işçisi Ali El Hemdan’ı vuran polis kendini, ‘Havaya ateş edecekken silah ateş aldı’ diyerek savundu.

Suriyeli Ali El Hemdan’ı öldüren polis memuru F.K.’nin Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında savcı mütalaasını verdi, müebbet hapis cezası istedi.

Suriye vatandaşı 18 yaşındaki tekstil işçisi Ali El Hemdan, Adana’da 28 Nisan 2020’de sokağa çıkma kısıtlaması sırasında işe gitmek isterken polisçe vurularak öldürülmüştü.

‘KASTEN ÖLDÜRME’DEN CEZA

Polis F.K’nin tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinde katıldığı duruşmada, avukatlar hazır bulundu.

MA’nın haberine göre, sanık polis daha önceki beyanlarını tekrarlayarak, "Pişmanım. Öldürme kastım yoktu. Havaya ateş edecekken silah ateş aldı" diyerek tahliyesini ve beraatini istedi.

Ali el Hemdan’ın aile avukatı Rıdvan Şahin ise fail polisin "kasten öldürmek" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Savcı da esas hakkındaki mütalaasını mahkeme heyeti sunarak, sanık polis F.K.'nin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı mütalaaya karşı savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Mahkeme, sanık avukatının talebini kabul etti, bir sonraki duruşma tarihini 21 Aralık 2021 olarak belirledi.

NE OLMUŞTU?

Ali El Hemdan, Adana’nın Seyhan ilçesi Sucuzade mahallesinde 27 Nisan’da saat 12:00 civarında polis silahı ile vurularak öldürüldü.

Babası Adnan El Hemdan, hak örgütlerine yaptığı açıklamada, "Oğlum 18 yaşına yeni girdi, mesleği terzilikti. Tekstil işlerinde çalışıyordu ama virüs nedeniyle bir aydır çalışamıyordu" dedi.

Şüpheli polis memuru F.K.’nin "kasten öldürmek" suçlamasıyla 28 Nisan’da tutuklandı.

Olay sırasında Hemdan’ın yanında olan arkadaşı Hasan Hacı Ali Ahmet şunları anlattı: "Polis arabası cadde üzerinde duruyordu, arabanın önünde polisler vardı. Polisler bize kimliklerinizi çıkarın dedi. Ben kimliğimi çıkardım verdim, sonra polis benim üstümü aradı, o sırada Ali 20 yaşından küçük olduğu için biraz geride durdu, o sırada polis onun kimliğini istedi ancak Ali El Hemdan kimlik çıkarmadı ve biraz ileriye gitti o sırada bir polis arkasından gitti ve polisin sokağa girmesi ile tek bir silah sesi geldi. Sokağa doğru gidince Ali’nin sırtüstü yattığını gördüm ve o esnada panikledim. Ardından ambulans geldi ve Ali’yi hastaneye götürdüler."

Başka bir tanık Sultani Delen, Hemdan’ın arkasından polisin koştuğunu, dur diye bağırdığını ve gencin durup yüzünü döndüğünde polisin silahı ateşlediğini, polisin yere düşmediğini ve sendelemediğini anlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar