Ali Erbaş: Diyanet, en çok güvenilen ve sahiplenilen kurum

Ali Erbaş: Diyanet, en çok güvenilen ve sahiplenilen kurum
Önemli bakanlıkları dahi geride bırakan dev bütçesi, 5 yıldızlı otellerdeki toplantıları da içeren harcamalarıyla gündemden düşmeyen Diyanet, ilginç bir çıkışa daha imza attı.

Siyasetten eğitime, toplumsal hayattan yargıya kadar her alana müdahalesiyle tartışmaların gündeminden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın konuşmalarının yer aldığı kitapta Diyanet’in "En çok güvenilen ve sahiplenilen kurum" olduğu iddia edildi.

Devasa bütçesi ve beş yıldızlı otellerdeki toplantıları da içeren hoyrat harcamalarıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, ilginç bir çıkışa daha imza attı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla yayımlanan "Din Hizmetine Adanmış Gönüllere Sesleniş" isimli kitapta, Diyanet’in, "En çok güvenilen ve sahiplenilen kurum" olduğu ileri sürüldü.

İktidara yakınlığıyla bilinen bir gazetedeki köşe yazılarını "Ramazan Günlükleri" adı altında kitaplaştıran, kitabın basım maliyetini ise Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılatan Ali Erbaş’ın bir kitabı daha Diyanet Yayınları’nca dolaşıma sokuldu. Erbaş’ın 81 il müftüsünün katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında video konferans yöntemiyle yaptığı konuşma e-kitap haline getirildi. İnternet üzerinden ücretsiz temin edilebilen "Din Hizmetlerine Adanmış Gönüllere Sesleniş" isimli kitapta dikkat çeken ifadeler yer aldı.

‘DİYANET FİTNELERLE MÜCADELE EDİYOR’

Kitabında, "Diyanet’in bütün hizmetlerinde milletin sağlam bir inanç ve üstün bir ahlakla ilelebet payidar olması için" çalıştığını savunan Erbaş, "Diyanet, milletimizin beraberliği, kardeşliği, bütünlüğü, dirliği ve düzeni için bütün imkanlarıyla gayret etmiştir. Huzurumuzu bozmak isteyen fitnelerle mücadele etmiştir" ifadelerini kullandı.

‘EN ÇOK GÜVENİLEN KURUM’

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, "Halkın en çok güvendiği ve sahiplendiği kurum" olarak nitelendiren Erbaş, "Aziz milletimiz camilerden Kur’an kurslarına kadar yaptığımız hizmetlerin en büyük destekçisi olmuştur" dedi.

İktidarın söylemleri doğrultusunda yaptığı açıklamalar ve siyasi konulardaki çıkışlarıyla tartışılan Erbaş, din görevlilerine "Her türlü siyasi ve ideolojik görüşün üstünde, hiçbir şekilde ırk, mezhep, meşrep ve cinsiyet ayrımı yapmadan bütün halkımıza hizmet etmek zorundayız" nasihatini verdi.

Öne Çıkanlar