Ali Koç: Ukrayna'dan özür dilemeyiz, onlar özür dilesin

Ali Koç: Ukrayna'dan özür dilemeyiz, onlar özür dilesin
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dinamo Kiev maçındaki 'Vladimir Putin' tezahüratıyla ilgili özür dilemeyeceklerini, onların özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun (YDK) Temmuz ayı Olağan Toplantısı bugün yapıldı. Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya; Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Yüksek Divan Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, "100. yıl dönümünü kutlayacağımız Türkiye Futbol Federasyonu, 1923 yılında kurulmuş, aynı yıl futbol müsabakaları düzenlenmeye başlamıştır. O tarihten itibaren camiamız Türk futbolunda silinmez izler bırakan şampiyonluklar kazanmış, unutulmaz bir tarih yazmıştır" dedi.

'PUTİN TEZAHÜRATLARI KABUL EDİLEMEZ'

Dinamo Kiev maçındaki "Vladimir Putin" tezahüratları ile ilgili açıklamalarda bulunan  Dündar, "O an Putin tezahüratını fark edemedik. Bir avuç grubun yaptığı kabul edilemez ve çok çirkin bir davranış. Fakat bunu tüm camiaya yıkma gayretleri o derece çirkin. Fenerbahçe böyle bir çirkinlikle hiçbir zaman anılamaz. Biz Atatürk'ün izindeyiz." ifadelerini kullandı.

KOÇ: UKRAYNA'DAN ÖZÜR DİLEMEYİZ, ONLAR ÖZÜR DİLESİN

Daha sonra kürsüye çıkan Ali Koç da Ukrayna cephesinden Fenerbahçe’ye yönelik gelen tepkilere sert yanıt verdi.

"Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz." sözleriyle açıklamalarına başlayan Ali Koç, "Büyükelçi ile Dış İşler Sözcüsünün bizden özür dilemesi gerek. Herhalde medyadan ve hemen hemen her şeye maydonoz olan rakip taraftarın sosyal medyadaki çabalarından etkilendiniz. Fenerbahçe'ye hakaret edemezsiniz." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Ukrayna Büyükelçisi'nin hadsiz söylemleri sebebiyle onların bizden özür dilemesi gerekmektedir. Bizden özür beklemeniz, Fenerbahçe'ye hakarettir. Putin'e küfür etsek, bize madalya mı vereceksiniz?" sözleriyle konu hakkında görüşünü aktardı.

UKRAYNA TARAFI NE DEMİŞTİ?

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Futbol adil bir oyun. Dinamo Kiev güçlüydü. Fenerbahçe taraftarlarından, Ukrayna’yı bombalayan Rus saldırgan ve katil lehine destek ifadeleri duymak çok üzücüdür. Bunu anlamayacağız. Ukrayna'ya desteği ve taraftarların uygunsuz davranışına tepkileri için dost Türkiye halkına minnettarım." ifadelerini kullanmıştı.

NİKOLENKO: TÜRK FUTBOL SAHASINDA PUTİN'İ DEVİRDİK 

Ukrayna Dışişleri Sözcüsü Oleg Nikolenko ise biraz daha sert açıklamalarda bulundu ve "Ukrayna, V. Putin'i Türk futbol sahasında 2-1 ile devirdi. Türkiye'de ve Ukrayna’da darbe yediler. Türk seyircilere, kazanan tarafta durmayı öneriyoruz." şeklinde konuşmuştu.

ÇUBAROV: ÖZÜR DİLEMELERİNİ UMUYORUM

Ayrıca Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov, konuya dair sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak "Dil, inanç ve kültür anlamında bana yakın bir ülkenin vatandaşlarının yaptığı utanmazlık sebebiyle üzerimde çok ciddi bir utanç yükü hissediyorum. Türklerin, Ukraynalılara yönelik ve 24 Şubat 2022 tarihinden itibaren önemli ölçüde artan sempatisini ve saygısını biliyorum. Fenerbahçe Kulübü yönetiminin ve taraftar gruplarının, Şubat 2014'ten bu yana Rus saldırganlığına karşı mücadele eden Ukraynalıların duygularını inceltilmesi konusunda özür dilemelerini umuyorum" demişti.

Öne Çıkanlar