Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Gezi Davası kararının ardından Türkiye'nin Berlin Büyükelçisinin Almanya Dışişleri Bakanlığına çağırılması sonrası bu kez de Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Gezi Davası kararı sonrası ülke genelinde tepkiler çığ gibi büyürken Almanya'da da Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen Almanya Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Almanya'nın bu tavrının ardından bu kez bir hamle de Türkiye'den geldi. 

Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Almanya'nın tavrı kınandı.


Gezi Davası'nda Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi üzerine Türkiye'nin Berlin Büyükelçisini çağran Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Sözcüsü, Alman hükümetinin Kavala'nın derhal serbest bırakılması çağrısını yinelemiş ve diğer Avrupa Birliği ülkelerine de benzer şekilde Türkiye hükümetine bu beklentinin iletilmesi çağrısı yaptıklarını söylemişti

Sözcü konuyla ilgili açıklamasında "Hüküm, Avrupa Konseyi üyesi ve Avrupa Birliği'ne aday ülke olan Türkiye'nin bağlı kalmayı taahhüt ettiği uluslararası yükümlülüklerinde bulunan hukuk devleti standartlarıyla ağır şekilde çelişmektedir" demişti.

Öne Çıkanlar