Almanya'da yabancı liderlere hakaret suç olmaktan çıktı

Almanya'da yabancı liderlere hakaret suç olmaktan çıktı
Almanya Eyalet Temsilciler Meclisi, 'yabancı devlet adamlarına hakaret' suçunu düzenleyen maddenin değiştiğini duyurdu.

ALMANYA- Almanya'da 'yabancı devlet adamlarına hakaret' artık suç sayılmayacak.

Eyalet Temsilciler Meclisi'nden bugün yapılan açıklamada, 'yabancı devlet adamlarına hakaret' suçunu düzenleyen 103'üncü maddenin Ceza Kanunu'ndan çıkartıldığı belirtildi.

ERDOĞAN'A YÖNELİK ŞİİR

Söz konusu madde, Alman komedyen Jan Böhmermann'ın 31 Mart 2016 tarihinde Alman kamu televizyonu ZDF'deki Neo Magazin Royale programında okuduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik şiiri nedeniyle gündeme gelmişti.

ALMANYA'YA NOTA VERİLMİŞTİ

Erdoğan kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle olayı yargıya intikal ettirmiş ve Türk hükümeti, Böhmermann'ın 103. maddeden yargılanması konusunda Alman hükümetine sözlü nota vermişti.

Alman hükümeti de soruşturma başlatılmasına onay vermiş, ancak 103. maddenin de ceza yasasından kaldırılması için harekete geçileceğini kaydetmişti.

DEVLET ADAMLARINA FARKLI MUAMELE YOK

2017 Temmuz'unda Eyalet Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen yeni düzenlemede, hakaret konusundaki normal ceza maddelerinin yabancı devlet temsilcilerinin ve kurumlarının onurunu korumak için yeterli olacağı belirtilmişti.

Deuche Welle'nin haberine göre, Alman Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesi, yabancı devlet adamlarına hakaret suçunu işleyenlere 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyordu. Bir kişi hakkında 103. maddeden dava açılabilmesi için Alman hükümetinin onayı gerekiyordu.

Öne Çıkanlar