Almanya'dan, aşı sertifikasıyla restoranlara girişe, dijital aşı pasaportu ve vizesiyle seyahate destek

Almanya'dan, aşı sertifikasıyla restoranlara girişe, dijital aşı pasaportu ve vizesiyle seyahate destek
Merkel hükümeti, AB zirvesinde tartışılan Avrupa içinde dijital aşı pasaportu ve vizesiyle seyahat edilmesi çözümünü desteklediğini duyurdu.

Coronavirus pandemisi döneminde alınacak önlemler arasına seyahat edenlerin aşı olduğunu kanıtlayan dijital pasaport ve vizenin dahil edilmesi fikrinin AB zirvesinde benimsenmesi sonrası Almanya hükümeti de bu çözümü desteklediğini duyurdu.

Angele Merkel'in başbakanlığındaki hükümetin Corona kabinesi toplantısının ardından açıklamalar yapan Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, aşı olanlara dijital aşı sertifikası verilmesi ve AB zirvesinde ağırlık kazanan dijital aşı pasaportu ve vizesiyle seyahat edilmesi çözümünü desteklediğini belirtti.



Ocak ayındaki AB zirvesinde üye devletler, aşı olunduğunu kanıtlayan sertifika üzerinden seyahat önerisinin ana hatlarını ele almış, sadece tıbbi amaçlara hizmet etmesi gerektiği vurgulanan bu uygulama konusunda karar vermeyi sonraki zirveye bırakmıştı.

Bu kapsamda aşı sertifikasının gündelik hayatın da bir parçası olması ve örneğin restoranlara girişte kullanılması da tartışılıyor.

Aşı vizesi, AB dışından gelecekler için de aşının şart koşulması anlamına geliyor.

Merkel hükümeti, şimdiki halde, aşılananların korona kısıtlamalarından muaf tutulması için öncelikle aşılanmamışların aşı olmuşların küçük bir kesitine bile olsa virüs bulaştırıp bulaştırmayacağının kesinliğe kavuşturulmasını bekliyor.

Almanya'da dünden itibaren 10 eyalette anaokulları ve ilkokullar yeniden açılırken, Coronavirus vaka sayıları tekrar artışa geçti ve bulaşma katsayısını ifade eden haftalık R değeri uzun süre sonra yeniden 1'in üzerine çıktı. Bu duruma dikkat çeken Seibert, kısıtlamaları gevşetirken çok dikkatli hareket etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Öne Çıkanlar