Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul gözaltına alındı

Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul gözaltına alındı
Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, Adana'da gözaltına alındı.

Antep'te cami içerisindeki biber gazlı saldırının ardından itikaf ibadetlerine devam edeceklerini açıklayan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul ve beraberindekilerin bulundukları camilere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Furkan Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul ve kendilerini vakıf gönüllüleri olarak tanıtan bir grup Adana'da gözaltına alındı. Polis eşliğinde camiden çıkarılan Kuytul ve beraberindekiler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Kuytul'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar" diye yazıldı.

'RESMEN İŞKENCE YAPARAK GÖZALTINA ALDI'
 
Kuytul’un eşi Semra Kuytul da Twitter’dan "Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı.. Hepsini gördük, kaydettik.. Paylaşacağız" mesajını paylaştı.

Gözaltı işleminin ardından bir grubun Adana emniyeti ve Kuytul'un evinin önüne gittiği ancak polis müdahalesi ile karşılaştıkları kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Dün Antep'te camilerde itikaf ibadeti yapan bir grup vakıf gönüllüsüne polis biber gazıyla müdahale etmiş, Antep Valiliği tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınanların 'sivi itaatsizlik' ilan ettiklerini söyledikleri iddia edilmişti. Kuytul, Artı TV'ye yaptığı açıklamada valiliğin iddialarına ilişkin, "Tamamen yalan ve iftira" demişti.
    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar