Altı aydır ölen sahibini bekliyor

Altı aydır ölen sahibini bekliyor
Çorum’da sokakta yaşarken sahiplenilen bir köpek, yaklaşık 6 aydır ölen sahibinin kahvehaneden çıkmasını bekliyor.

Emekli öğretmen Zabit Yalçın'ın sokakta karşılaştığı ve yiyecek vererek başlayan dostlukları, köpeğin evin bir sakini olması ile sürüp gitmişti. Uzun zaman Zabit Öğretmen’e eşlik etti Bahabey Caddesi üzerindeki kıraathaneye gidiş dönüşlerinde.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre, sahiplenilen köpek aylardır, Şilem Kıraathanesi’nde dostları ile sohbet eden Zabit Öğretmeni bekliyor. Zabit Öğetmen kısa bir süre önce vefat etmiş ama o hergün kıraathanenin önüne gelip onu arıyor, kapıda bekliyor.

Kahvehane sakinleri "Emekli öğretmen arkadaşımız Zabit bey, bu köpekle birlikte kahvehaneye gelir, akşam ise köpeğiyle birlikte evine dönerdi. Ancak kendisi rahmetli oldu. Köpeğe sahibinin öldüğünü bir türlü anlatamadık. Her gün gelip kahvehane önünde onun içerden çıkmasını bekliyor. Akşam olunca da umudunu kesip gidiyor, ertesi gün tekrar geliyor. Hatta bazen duvara çıkıp camdan kahvehanenin içini gözetmeyerek sahibini arıyor. Bazen kasaptan et, kemik, tavuk parçası, bazen ekmek veya çeşitli yiyecekler verip beslemeye çalışıyoruz. Ancak köpek öyle bir üzüntülü ki verdiklerimizi yemiyor, kimsenin yüzüne bile bakmıyor. Umudunu kaybetmeden sahibini bekliyor. Bu kıraathaneyi o kadar sahiplendi ki başka köpeklere karşı burayı korumaya çalışıyor. Köpeğin düştüğü duruma üzülüyoruz ama elden bir şey gelmiyor. Çok duygusal, çok sadakatli bir hayvanmış." diye anlatıyor yaşananları.

Her akşam hüzünle evin yolunu tutsa da umudunu yitirmiyor, hatta zaman zaman duvara çıkıp kıraathanenin içine bakmayı da ihmal etmiyor.

Öne Çıkanlar