Altı muhalefet partisi yeniden toplanıyor

Altı muhalefet partisi yeniden toplanıyor
CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Saadet ve DP Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişte yol haritasını konuşacak.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sözcüsü İdris Şahin, altı siyasi partinin (DEVA Partisi, CHP, DP, GP, İYİ Parti, Saadet Partisi) genel başkanlarının 27 Mart Pazar günü DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde yeniden buluşacağını açıkladı.

Babacan, liderler zirvesinden önce tüm genel başkanlarla tek tek bir araya gelecek.

Bu haftanın oldukça yoğun bir görüşme trafiğine sahne olacağını ifade eden İdris Şahin, Babacan’ın üç gün boyunca sırasıyla Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Gültekin Uysal, Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Sayın Babacan, bu ikili görüşmeleri pazar günü ev sahipliğini yapacağı zirvenin gündemini ortaklaşarak belirlemek amacıyla yürütecek. Ortak aklın ne kadar önemli olduğunun, bir toplantı öncesinde yapılan görüşmelerle nasıl bir gündem oluştulabileceğinin en güzel örneğini bu ziyaretlerle vereceğiz. Diğer genel başkanlarla Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişin yol haritasına ilişkin yaklaşımlar konuşulacak. Türkiye’nin tüm sorunlarının diyalogla çözülebileceğine ve herkesin fikrinin çözümün birer parçası olabileceğine inanıyoruz. Sistem krizini, altı siyasi partinin kendi kimlikleriyle bir araya gelerek aşma çabasına katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz."

POLİSLERİN FURKAN SALDIRISINA TEPKİ

Şahin ayrıca Adana’da Furkan Vakfı üyelerine uygulanan polis müdahalesine de tepki gösterdi. Şiddet görüntülerinin, işkencecileri cesaretlendiren politikaları bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Şahin, "Sayın İçişleri Bakanı’nın ‘Tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi’ açıklaması son derece talihsiz ve vahimdir. Sayın Bakan’ın emri altındaki kimi polis memurları vatandaşa işkence uygulamış, Sayın Bakan da bu olay nedeniyle vatandaşımızı suçlamıştır.

Sayın Bakan bilmelidir ki; hukuk devletinde hiçbir mazeret, vatandaşa uygulanan şiddeti meşru kılmaz. Bu hukuksuz uygulamalar münferit değil, ülkemizde son yıllarda işkencenin, kötü muamelenin ve hukuksuzluğun kurumsallaştığını bize göstermektedir" dedi.

Öne Çıkanlar