Altında yine rekorlar gelecek: Ünlü iki isim gram altın fiyatı verdi

Altında yine rekorlar gelecek: Ünlü iki isim gram altın fiyatı verdi
Dolardaki önlenemeyen yükseliş sonrası altın fiyatları da uçuşa geçti. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ve İslam Memiş uyarılarda bulundu.

Doların hızla yükselmesi sonrası altında da gözle görülür bir fırlayış yaşanıyor. Piyasalarda gram altın anlık olarak 530 TL'den işlem görmeye başladı. Gram altında yükselişin sürüp sürmeyeceği merak ediliyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın yatırımcısına dikkat çeken uyarılarda bulundu. 

Altındaki hızlı artışın kurdaki artışa bağlı olduğunu belirten altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Bazı ülkelerin faiz artırımına başlaması altının ons fiyatını baskılasa da altın sadece enflasyona karşı koruma kalkanı ya da faiz artırımı gibi konulardan etkilenmiyor. Altını pandemi ve jeopolitik olaylar da etkiliyor. Çünkü aslında ‘normale döndük’ demek için çok erken. 2025’e kadar dünya piyasalarında bozulmanın düzelmesi beklenmiyor" ifadelerini kullandı. 

Yıl sonuna kadar kur ve altındaki yükselişin devam etmesini beklediklerini söyleyen Yıldırımtürk, "Şu anda piyasalar Merkez Bankası'nın bir sonraki faiz indirimi beklentisini satın alıyor. Kur beklentilerine paralel altın yatay seyretse bile gram altının 600 liraya ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İSLAM MEMİŞ: YİNE REKORLAR GELECEK, BOZDURACAKLAR ACELE ETMESİN

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası’nın 21 Kasım’daki faiz kararı sonrası altının da durumunun netlik kazanacağını söyledi. 

"Ben artık gramın 500 liranın altına ineceğini sanmıyorum" diyen İslam Memiş, "Ben artık gramın 500 liranın altına ineceğini sanmıyorum. Yılsonunda tekrar gram altının rekor seviyesi olan 540 liraya çıkmasını bekliyoruz hatta üzeri de olabilir. Her ne kadar ons altının fiyatı düşse de biz daha önce de ons düşerken iç piyasada gramın dolara bağlı olarak arttığını gördük. Bence altın bozdurmak isteyen acele etmesin. 500 lira artık bir alım fırsatı olarak görülmeli" tespitinde bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar