TÜRGEV, 'gökkuşağı ve HDP' eleştirileri nedeniyle mevcut logosunu kullanmayı bıraktı

TÜRGEV, 'gökkuşağı ve HDP' eleştirileri nedeniyle mevcut logosunu kullanmayı bıraktı
TÜRGEV'in bir süredir sosyal medyada birçok rengin birleşiminden oluşan ağaçlı logosunu kullanamaması sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

ARTI GERÇEK - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) gökkuşağı renklerini içermesi ve HDP logosuna benzemesi nedeniyle gelen eleştiriler sonrası mevcut logosunu sosyal medyada ve haber bültenlerinde artık kullanmadığı görüldü. TÜRGEV, rengarek ve ağaç şeklinde olan logosu yerine artı sadece yeşil ve beyaz renklerden oluşan yeni bir logo kullanıyor olması sosyal medyada gündem oldu.

'RENKLERİMİZİ TERKETMEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, renklerle ilgili gelen eleştirilere "Allah'ın yarattığı renkler O'nun ayetlerindendir. Ne renklerimizi ne de onur kavramını terk etmeyeceğiz. Aksi halde renksiz, neşesiz bir dünyayı kendi ellerimizle inşa etmiş, kavramlarımızı feda ederek yoksullaşmış oluruz. Bizim olana sahip çıkmaktan başka bir yol göremiyorum." şeklinde cevap vermişti.

TÜRGEV RENKLİ LOGOSUNU TERKETTİ

TÜRGEV'in bir süredir logosunu değiştirme planlarının olduğu ama yasal prosedür gereği bunun geciktiği öne sürüldü. Vakfın bir süredir sosyal medya hesabında ve basın bültenlerinde yeşil renk tasarlanmış bir logo kullanılması dikkat çekti.

HDP LOGOSUNA VE GÖKKUŞAĞINA BENZİYOR ELEŞTİRİLERİ

Öne Çıkanlar