Anadolu Ajansı, 'Fransız Dergi'yi bu hafta da iktibas etsenize

Anadolu Ajansı, 'Fransız Dergi'yi bu hafta da iktibas etsenize
Canard Enchainé'de Claude Angeli, bu haftaki yazısında yine Libya’daki Paris-Ankara-Moskova kapışmasının perde arkasını yazmış. Ne var ki AA’ya hiç ekmek yok.

Ragıp DURAN


ARTI GERÇEK - Fransız haftalık siyasi-mizah gazetesi Canard Enchainé (Zincirli Ördek), 1 Temmuz 2020 tarihli son sayısında, dış politika ve askeriye uzmanı kıdemli gazeteci Claude Angeli’nin "Libya’da iki felaket ve Macron’un geç kalmış kızgınlığı" başlığı altında Libya’daki son gelişmeleri aktarıp tahlil ettiği yazısını yayınladı.

Angeli, geçen haftaki yazısında, Fransız Dışişleri Bakanlığı koridorlarında kimi diplomatların "Libya’da bir tek Erdoğan açık oynuyor" dediğini yazmıştı. Anadolu Ajansı, bu cümleyi cımbızla çekip metnin tümünden koparıp sanki Fransa Hariciyesi Erdoğan’ı övüyormuş gibi bir haber yapmıştı. Oysa Angeli, geçen haftaki yazısında esas olarak Macron’un Libya’daki pasif konumunu eleştiriyordu.

Fransız Dışişleri Bakanlığının yanısıra askeriyeden de sağlam kaynaklara ulaştığını bildiğimiz Angeli, bu haftaki yazısında, maalesef, Erdoğan’ı öven herhangi bir ibareye yer vermiyor. Aksine, Ankara ve Moskova’nın Libya’yı bölebileceğini yazdıktan sonra Macron’un Erdoğan’a yönelik "Libya’da tarihi ve kriminel sorumluluğu"nu hatırlatan açıklamasına yer vermiş. Keza, Macron’un "Türk ordusu ve cihatçı paralı askerlerinin Libya’da kamp kurup savaştığını 7 ay sonra farkettiğini’’ belirtiyor. Angeli, Erdoğan’dan bu yazısında da "Müslüman Kardeşlerden Erdoğan’’ diye söz ederken, Türk Cumhurbaşkanının, "Atina ve Mısır’ın karşı çıkmasına rağmen, Yunanistan ve Kıbrıs açıklarındaki doğal gaz kaynaklarını işletmek ve Akdeniz’de egemen olmak istediğini" söylüyor. Angeli, "Türkiye’nin emperyalist entrikalarını" teşhir ederken Erdoğan’ın "5000 Suriyeli cihatçıyı bölgeye sevkettiğini" kaydediyor ayrıca Libya’dan sonra Sahra bölgesine de inebileceğini öngörüyor.

AA, dış basını izleyip aktaracaksa, fikri takip yapmalı. Öyle işine gelen bir cümle yakalayıp, onu haber yapmakla yetinmemeli. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar