Ankara’da koronavirüs tedbirleri

Ankara’da koronavirüs tedbirleri
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), koronavirüse karşı alınacak tedbirler için bir komisyon kurdu.

ARTI GERÇEK - Türkiye’de koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi salgına karşı tedbirlerini arttırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, alınacak tedbirler konusunda koordinasyonu sağlamak üzere ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlubaşkanlığında Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Aslan, ASKİ Çevre Koruma ve Su Havzaları Dairesi Başkanı Güven Ulusoy, Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Tuncay Aydın, EGO İş Sağlığı Güvenliği Şube Müdürü Orhan Coşkun, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nda görevli Hatice Bayraktar’tanoluşan bir komisyon kurdu.

ABB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, toplu ulaşım araçlarında dezenfeksiyon işlemleri sürüyor. Halkı bilgilendirmek için broşürler de dağıtılırken, billboardlaraafişler asılması da planlanıyor.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 ile ilgili bilgilendirme metinleri toplu taşıma araçlarında bulunan ekranlarda yayınlanıyor.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa da geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat faaliyetlerini ise geçici olarak durdurdu.

Öne Çıkanlar