ABD'de McDonald's'da yemek yiyip E. Coli bakterisi nedeniyle zehirlenen kişilerin sayısı artarken, salgının altından soğan çıktı. Birçok ünlü fast food zincisi, söz konusu soğanları menülerinden kaldırdı.
Sağlık Bakanlığı, Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu'nun 2024 yılında Türkiye'de altı kişide tespit edildiğini açıkladı. Virüs, sivrisineklerin sokmasıyla bulaşıyor ve kişiden kişiye doğrudan geçmiyor.
CHP Bursa Milletvekili Dr. Kayıhan Pala, kızamık salgınına dair Sağlık Bakanlığı'na üçüncü kez soru önergesi verdi. Pala, kızamık vakalarının arttığını belirterek, aşılama oranlarının düşüklüğüne ve istatistiklerin yayımlanmamasına dikkat çekti.
Dünya Sağlık Örgütünün “şimdiye kadar ki en tehlikeli varyant" olarak nitelendirdiği M çiçeği virüsünün yeni varyantı, Afrika ülkeleri arasında yayılıyor. Yeni varyant, yakın ten temasıyla da bulaş riski taşıyor.
Dünyada Covid-19, yeni varyantlar ile yeniden baskın hale gelirken, Türkiye’de yeni varyantların olup olmadığı bilinmiyor. Yeni varyantın kronik hasta ve yaşlılar için ölüm riski taşıdığını belirten uzmanlar uyarıyor: 'Maske takın'
Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol , özellikle Covid-19'un yeni varyantlarının ve diğer viral salgınları yaşandığına dikkat çekti: "Covid-19 aşısı artık Türkiye'ye gelmiyor. Gıdagüvenliği ve çevre sağlığıyla ilgili ciddi sorunumuz v."ar
2023 yılında enfeksiyon ve parazit kaynaklı ölüm sayısı, son 5 yılın en yüksek seviyesinde. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yeni pandemi uyarısında bulundu: Ölüme neden olabilen solunum yolu enfeksiyonlarının hepsinde artış var
‘Vincent Ölmeli’, bir yanıyla ‘virüs’ bir yanıyla ‘zombi’ filmi. Çağımızın gerçeği ‘bireysel şiddet’ arzusuna dolaylı göndermelerle dolu, yer yer eğlenceli olmayı da başarabilen bir yapım.
Pandemi önlemlerinin kaldırılmasıyla koronavirüsün yanı sıra solunum yolu enfeksiyonları da yaygın hale gelmeye başladı. Prof. Dr. Alper Şener, "Kasım ayından itibaren grip enfeksiyonlarında ciddi bir artış bekleniyor" dedi.
Suriye'nin kuzeydoğusundaki Halep'te başlayan kolera salgını ülkenin kuzeybatısına da yayılarak Türkiye'nin sınır bölgelerine ulaştı.
Nijerya’da ocaktan bu yana başkent Abuja'nın yanı sıra 30 eyalete yayılan kolera salgınında ölü sayısı 149’a çıktı. Ülkede geçen sene de 1174 kişi kolera nedeniyle ölmüştü.
Doğu Afrika ülkesi Uganda'da da bu hafta patlak veren Ebola virüsü salgınının 5 bölgeye yayıldığı bildirildi. Ölü sayısı da 1 kişiden 19'a yükseldi.
Sağlık hizmetleri yıllardır süren savaşta ağır darbe alan Suriye'de temiz içme suyu sorunu yaşanıyor. 39 kişinin ölümüne yol açan kolera salgının kirli sulardan kaynaklandığı belirtiliyor.
Doğu Afrika ülkesi Uganda'da 24 yaşındaki bir kişi Ebola virüsünden hayatını kaybetti. Vaka sonrası hükümet yeni bir Ebola salgınının başladığını ilan etti.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Covid-19'un yeni bir varyantının ortaya çıkmaması durumunda salgının yakın zamanda bitebileceğini söyledi.
Nijerya’da her yıl kurak dönemin yaşandığı aylarda artan Lassa ateşi salgınında geçen yıl 674 vaka tespit edilmiş, 102 kişi ölmüştü.
Spreyle solunarak insan vücuduna aktarılan Convidecia Air adlı Covid-19 aşısının, tek başına kullanılmayacağı, Çin’de hatırlatma dozu olarak uygulanmak üzere onay aldığı bildirildi.
Obezitenin diyabet, kalp-damar hastalıkları ve kansere yol açarak ömrü kısalttığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Erk, besin tercihlerinin değiştirilmesini istedi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan, salgında önceki haftaya göre yaşanan vaka artışına ilişkin 'Pozitif vaka sayısı arttıkça farkındalık artıyor. Aşılama da paralel şekilde artıyor' dedi.
Koronavirüs nedeniyle ölüm oranlarında artış olduğunu belirten uzmanlar, Kasım-Aralık ayında beklenen vaka artışına karşı halkı uyararak, maske-mesafe çağrısı yaptı.
Hükümetin salgın politikasını eleştiren TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ‘Sağlığı veya pandemiyi yönetmek gibi bir kaygıları yok, parayı yönetmek gibi bir kaygıları var’ dedi.
'Kapalı alanlarda maske kısıtlaması gelmeden pandeminin sona ermesi mümkün değil' diyen uzman virolog Prof. Dr. Ali Ağaçfidan, bilim insanlarının önerilerine uyulması çağrısı yaptı
Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde maymun çiçeği vakalarının sayısının 18 binin üzerine çıktığını açıkladı.
Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası yeni varyantla beraber hastalığın bulaşıcılık oranının Omicron’a göre iki kat arttığına işaret etti.
Türk Tabipleri Birliği, içme suyundan kaynaklanan salgınla ilgili 'Bolu’da meydana gelen salgın, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sonucudur' açıklamasını yaptı.
28 Temmuz Dünya Hepatit Günü nedeniyle uzmanlar, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon kişinin Hepatit B virüsü taşıyıcısı olduğunu, bunlardan sadece 400 bininin bilindiğini kaydetti.
Son dönemde artan vaka sayılarına dikkat çeken İstanbul Tabip Odası Başkanı Erdoğan, tekrar önlemlere dönülmezse Eylül ve Ekim aylarında yeni piklerin yaşanabileceğini söyledi
Dünyada yayılmaya başlayan Omicron’un alt varyantları BA.4 ve BA.5’in daha tehlikeli olduğunu belirten Çetin, “Belirgin semptomları ateş, boğaz ağrısı, uyku bozukluğu ve halsizliktir’ dedi.
Uzmanlar, virüslü kişilerdeki yaralara dokunulmaması, tükürük ve kan örneklerine temas etmemeleri ve hastaya ait çarşaf, havlu gibi malzemelere kesinlikle dokunmamaları gerektiğini belirtti.
Covid vaka sayıları geçen haftaya oranla yüzde 114 artış gösterdi. Prof. Dr. Pala, 'Bu aylarda bu kadar hızlı artışı beklemiyorduk' dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.