Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Covid-19'un yeni bir varyantının ortaya çıkmaması durumunda salgının yakın zamanda bitebileceğini söyledi.
WHO, şimdiye kadar 90'ın üzerinde ülkede görülen ve 44 binin üzerinde vaka tespit edilen maymun çiçeği virüsünün Avrupa’da sonlanabileceğini bildirdi.
Can kayıplarını önleyecek araçlar olmasına rağmen bu kadar ölümün kabul edilemez olduğunu belirten WHO, tüm ülkelerden nüfuslarının yüzde 70'ini aşılama hedefini yerine getirmesini istedi.
Oxford Üniversitesi'nden bir ekip, tecovirimat isimli antiviral ilacın maymun çiçeğine yakalananlarda iyileşme sağlayıp sağlamadığı üzerine çalışıyor.
Fransa’da bir köpeğe bulaşan maymun çiçeği virüsünün sahiplerine bulaşan virüsle tamamen aynı olduğu belirlendi. WHO, bunun rapor edilen ilk vaka olduğunu açıkladı.
DSÖ maymun çiçeği hastalığının 92 ülkede görüldüğünü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirtti. Öte yandan vakaların neredeyse tamamının erkek olduğu belirtildi.
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Koordinatörü Dr. Hans Kluge, vakaların yüzde 90’ının Avrupa'da olduğunu ve kıta genelinde 4500’ü aştığını belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde maymun çiçeği vakalarının sayısının 18 binin üzerine çıktığını açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü, boğulma vakalarının genellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde görüldüğü kaydetti. Türkiye'de de son iki ayda en az 13 çocuk boğuldu.
WHO, aşırı sıcaklara karşı 'Vücudunuzu soğuk tutun ve su için. Bol ve ince kıyafetler kullanın. Soğuk duş alın. Alkol, kafein ile şekerli içeceklerden uzak durun' tavsiyesinde bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü dünya nüfusunun yüzde 70'ini bu yılın ilk yarısında etkili Covid-19 aşılarıyla aşılamayı hedefliyordu. Oxford Üniversitesi'ne göre WHO bu hedefte başarısız oldu.
Dünya genelinde yaşanan Covid-19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle WHO'dan uyarı geldi.
Dünya genelinde Covid-19 vaka sayılarında büyük ölçüde artış yaşanıyor.
Ebola'nın 'ölümcül kuzeni' olarak tanımlanan Marburg, enfekte olan herkesi yüzde 90 ihtimalle öldürüyor.
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, 58 ülkede görülen vakaların yüzde 80'inin Avrupa'da görüldüğünü açıkladı.
Türk Toraks Derneği, son günlerdeki Covid-19 artışlarına dikkat çekerek 'Ülkeler önlemleri tekrar gözden geçirmeye başladı. Biz de pandemi bitmiş gibi davranamayız' diye uyardı.
Maymun çiçeği hastalığına ilişkin açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü, vakaların şu an en üst seviyede küresel alarm durumu gerektirmediğini belirterek ‘Yakından izliyoruz’ diye bildirdi.
Bilim insanları, hastalık adlandırmalarında coğrafi bölge ve hayvan adlarından kaçınması gerektiğini belirtmiş, ‘Bu virüsün Afrikalı olduğuna sürekli atıfta bulunulması ‘ayrımcı’ demişti.
Yunanistan'da ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi.
Dünya Sağlık Örgütü, son haftalarda dünyada yayılmayı sürdüren maymun çiçeği virüsünün şimdiye kadar 780 kişide tespit edildiğini duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) maymun çiçeği uzmanı Dr. Rosamund Lewis, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede yayılma gösteren maymun çiçeği virüsüne ilişkin açıklamada bulundu.
Virüsün çocuklar ve bağışıklığı zayıf bireyler arasında yayılması halinde riskin yükselebileceğini belirten WHO, üye ülkelere hastalığa karşı bilgilendirme ve korunma çağrısı yaptı.
Maymun çiçeği virüsüne Türkiye’de henüz rastlanmadı ancak uzmanlar ortaya çıkması durumunda yapılacaklara ilişkin bir yol haritası oluşturulmasını öneriyor.
WHO, İngiltere'de ortaya çıkan ve sonrasında bir çok ülkede görülen gizemli hepatit virüsünün bulaştığı çocuk sayısının 650, 9 çocuğun ise yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ceyhan maymun çiçeği virüsüne ilişkin geçmişte ülkeler arasında verilen sözlerin tutulmadığına işaret ederek önlem alınmasını istedi.
WHO yetkilileri, hastalığın herhangi bir cinsel yönelimle ilişkili olmadığını, bu yüzden toplumdaki bazı grupların etiketlenmesine karşı çıkmak gerektiğini söyledi.
Maymun çiçeğinin Covid-19’dan farklı bir şekilde yayıldığını belirten WHO, 50 vakanın incelendiğini belirtti.
Covid-19 vakalarının bazı bölgelerde arttığına işaret eden WHO, virüsün ne şekilde mutasyona uğradığını takip etmenin giderek zorlaştığını açıkladı.
Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'tan beri devam eden savaşta 10 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği, 40'ının ise yaralandığı açıklandı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Rusya'nın Ukrayna'daki sağlık tesislerine saldırıları hakkında açıklamada bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.