DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail ordusunun kuşatması altında bulunan Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ndeki personelle iletişime geçmeyi başardıklarını bildirdi.
DSÖ, bu yıl Afrika'da çoğunluğu Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde olmak üzere yaklaşık 30 bin şüpheli M çiçeği virüsü vakası görüldüğünü açıkladı.
DSÖ, maymun çiçeği (mpox) virüsü ile Covid-19 virüsü arasındaki farkları açıkladı. Buna göre doğru bilgi ve uygulamalarla maymun çiçeği virüsünün yayılması engellenebilir.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), aldığı kararla Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği (Monkeypox / Mpox) virüsü salgını nedeniyle "küresel acil durum" ilan etti.
Dünya Sağlık Örgütünün “şimdiye kadar ki en tehlikeli varyant" olarak nitelendirdiği M çiçeği virüsünün yeni varyantı, Afrika ülkeleri arasında yayılıyor. Yeni varyant, yakın ten temasıyla da bulaş riski taşıyor.
DSÖ, Gazze'deki atık sularda tepit edilen çocuk felci virüsü nedeniyle salgından endişe duyduğuklarını dile getirdi. DSÖ ve UNICEF'in, perşembe günü Gazze'ye 50 çocuk felci kiti göndereceğini aktaran Saparbekov, testlerin Ürdün'e yollanacağını belirtti.
DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Hanan Belhi, Batı Şeria'daki sağlık kurumları tehdit altında olduğunu belirtti.
DSÖ, Meksika’da insanlarda A(H5N2) virüsü ile enfekte olduğu doğrulanmış ölümcül bir vaka olduğunu açıkladı. DSÖ, ilk kez bir insanda görülen A(H5N2) vakası olduğunu belirtti.
Endonezya'da bu yıl yaklaşık 100 çocuğun akut böbrek hasarından ölmesinin ardından ülkede geçici olarak tüm şurup ilaçların satışı durduruldu. Gambiya'da ay başında yaklaşık 70 çocuğun Hindistan menşei şuruplar nedeniyle benzer hastalıktan ölmüştü.
Doğu Afrika ülkesi Uganda'da da bu hafta patlak veren Ebola virüsü salgınının 5 bölgeye yayıldığı bildirildi. Ölü sayısı da 1 kişiden 19'a yükseldi.
Arjantinli sağlık yetkilileri ülkenin kuzeyindeki vakaların sebebinin Lejyoner hastalığı olduğunu duyurdu.
Dünya genelinde Covid-19 vaka sayılarında büyük ölçüde artış yaşanıyor.
Bilim dünyası, koronavirüsün yeni alt varyantı BA.2.75'in hızlı yayılması nedeniyle endişeli.
Bilim insanları, hastalık adlandırmalarında coğrafi bölge ve hayvan adlarından kaçınması gerektiğini belirtmiş, ‘Bu virüsün Afrikalı olduğuna sürekli atıfta bulunulması ‘ayrımcı’ demişti.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bu yıl 7 Afrika ülkesinde 1400'ü aşkın maymun çiçeği vakasının görüldüğünü bildirdi.
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ceyhan maymun çiçeği virüsüne ilişkin geçmişte ülkeler arasında verilen sözlerin tutulmadığına işaret ederek önlem alınmasını istedi.
Sağlık uzmanları, hava kirliliğinden kaynaklanan milyonlarca can kaybının önlenmesi için Türkiye’nin de DSÖ’nün yeni sınır değerlerine uymasını talep ediyor.
Prof. Yavuz: Mevcut durumda bireysel önlemler çok önemli hale geldi. Yurttaşların aşılarını olmasını, mesafenin korunamadığı kalabalık ortamlarda maske kullanımına devam etmesini öneriyoruz
Ülke yönetimlerini uyaran Dünya Sağlık Örgütü, 'Hükümetler ve yetkililer bu büyük artışa karşı hazırlıklı olmalı' uyarısında bulundu.
COP26'nın ana gündeminde de kömür kullanımını azaltmaya yönelik taahhütlerin olduğunu hatırlatan sağlık uzmanları, kömürden çıkma tarihi verilmesini istedi.
Dr. Batyr Berdyklychev, 'Antibiyotik direnciyle ilgili olarak 2050 yılına kadar baktığımızda 2,4 milyon kadar ölümle karşılaşacağı tahmin ediliyor' dedi.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Dünya Sağlık Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, 'Haftada neredeyse 50 bin dozla salgın bitmekten çok uzak' dedi
WHO, ilaç şirketlerinin en düşük gelirli ülkelere öncelik verebilmeleri için varlıklı ülkelere aşı kuyruğundaki yerlerini bu ülkelere bırakmaları çağrısında bulundu.
DSÖ, Covid-19’un kökenini tespit etmek için yeni bir uzman heyet kurduğunu duyururken Çin, bunun bilimsel olmayıp aynı zamanda istihbarat servislerinin bir girişimi olduğunu iddia etti.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) doğusu Kuzey-Kivu eyaletinde 5 ay aradan sonra yeniden Ebola vakası tespit edildi.
DSÖ'den yapılan açıklamada, yeni geliştirilen sıtma aşısının pilot uygulama süreci ve etkililik oranı hakkında bilgi verildi.
Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, son dönemde sıklıkla gündeme gelen ve Türkiye'de de tespit edilen Mu varyantı ile ilgili bir açıklama yayınladı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Rusya’nın geliştirdiği koronavirüs aşısı Sputnik V’nin onayını, “üretim sürecindeki ihlaller” nedeniyle askıya aldığını duyurdu.
Kluge, liderleri uzun vadede virüsle başa çıkmak için yeni aşı stratejiler geliştirmeleri gerektiği konusunda uyardı.
Dr. Batyr Berdyklychev, aşılamanın, sosyal önlemlerle birlikte virüsü kontrol etmek ve pandemiyi durdurmak için bu aşamada elimizdeki en önemli silah olduğunu vurguladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.