Donald Trump'ın aşı karşıtlığı ile bilinen Robert F. Kennedy Jr.'ı Sağlık Bakanlığı'na atama kararı sonrası ülke içinde tepki yükseldi. Aşı üretici şirketlerin ise hisseleri değer kaybetti.
Dünya Sağlık Örgütü, çocuk felci aşılarının yapılması için Gazze'de geçici olarak çatışmalara ara verileceğini duyurdu. Hamas, ara vermeyi kabul ettiklerini BM'ye ilettiklerini, İsrail'in ise çatışmalara ara vermesini reddettiğini açıkladı.
27 çalışma ve 7 binden fazla ilacı inceleyen bir araştırmada, Afrika'daki ilaçların beşte birinin standartların altında veya tahrif edilmiş olabileceği tespit edildi. Bu ilaçların her yıl 500 binden fazla ölümden sorumlu olduğu düşünülüyor.
DSÖ, Gazze'deki atık sularda tepit edilen çocuk felci virüsü nedeniyle salgından endişe duyduğuklarını dile getirdi. DSÖ ve UNICEF'in, perşembe günü Gazze'ye 50 çocuk felci kiti göndereceğini aktaran Saparbekov, testlerin Ürdün'e yollanacağını belirtti.
DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Hanan Belhi, Batı Şeria'daki sağlık kurumları tehdit altında olduğunu belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde beklenen yaşam süresinin yaklaşık 2 yıl azaldığını açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü, İsrail saldırıları altındaki Gazze'ye yeni yakıt girişi olmaması halinde sağlık sisteminin tamamen çökebileceği uyarısında bulundu. DSÖ, olası Refah harekâtı öncesinde malzemeleri stokladıklarını da açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü, küresel çaptaki kızamık vakalarının 2022-2023 arasında iki kat arttığını, bu senenin başından beri de en az 94 bin vaka görüldüğünü duyurdu. Açıklamada, kızamık aşısının önemi vurgulandı.
WHO’nun 194 ülkeden derlediği verilerle hazırladığı rapora göre 2020-30 yılları arasında fiziksel hareket eksikliği nedeniyle kalp sorunları, obezite ve diyabet gibi hastalıklara yakalananların sayısı yaklaşık 500 milyon olacak.
Dünya Sağlık Örgütü ile Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, ortak bir açıklamayla Avrupa'da yeni bir Covid-19 dalgasına karşı uyarıda bulundu. Açıklamada, en etkin mücadele yönteminin hâlâ aşılama olduğu vurgulandı.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Covid-19'un yeni bir varyantının ortaya çıkmaması durumunda salgının yakın zamanda bitebileceğini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün 'küresel acil durum' ilan etmesine rağmen uzmanlar çok geç olmadan maymun çiçeği salgınına karşı daha net önlemler alınması konusunda uyarılarda bulunuyor.
Dünya Sağlık Örgütü, boğulma vakalarının genellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde görüldüğü kaydetti. Türkiye'de de son iki ayda en az 13 çocuk boğuldu.
Dünya genelinde yaşanan Covid-19 vaka sayılarındaki artış nedeniyle WHO'dan uyarı geldi.
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, 58 ülkede görülen vakaların yüzde 80'inin Avrupa'da görüldüğünü açıkladı.
WHO, 110 ülkede vaka sayısının arttığına dikkat çekti, WHO Genel Direktörü Ghebreyesus varyantların analizinin gittikçe zorlaştığını söyledi.
Maymun çiçeği hastalığına ilişkin açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü, vakaların şu an en üst seviyede küresel alarm durumu gerektirmediğini belirterek ‘Yakından izliyoruz’ diye bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) maymun çiçeği uzmanı Dr. Rosamund Lewis, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede yayılma gösteren maymun çiçeği virüsüne ilişkin açıklamada bulundu.
Virüsün çocuklar ve bağışıklığı zayıf bireyler arasında yayılması halinde riskin yükselebileceğini belirten WHO, üye ülkelere hastalığa karşı bilgilendirme ve korunma çağrısı yaptı.
Maymun çiçeği virüsüne Türkiye’de henüz rastlanmadı ancak uzmanlar ortaya çıkması durumunda yapılacaklara ilişkin bir yol haritası oluşturulmasını öneriyor.
Pandemi uzmanları, Covid-19 salgınının büyümesine neden olan yanlışları tekrarlamamaları için Dünya Sağlık Örgütü ve hükümetleri uyardı.
WHO, İngiltere'de ortaya çıkan ve sonrasında bir çok ülkede görülen gizemli hepatit virüsünün bulaştığı çocuk sayısının 650, 9 çocuğun ise yaşamını yitirdiğini bildirdi.
WHO yetkilileri, hastalığın herhangi bir cinsel yönelimle ilişkili olmadığını, bu yüzden toplumdaki bazı grupların etiketlenmesine karşı çıkmak gerektiğini söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid pandemisinin henüz bitmediğini, dünyanın yeni bir pandemiye hazır olmadığını söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü dün açıklama yaparak dünya çapında teyitli 80 maymun çiçeği vakası olduğunu, 50 vakanın da inceleme altında olduğunu duyurdu.
Covid-19 vakalarının bazı bölgelerde arttığına işaret eden WHO, virüsün ne şekilde mutasyona uğradığını takip etmenin giderek zorlaştığını açıkladı.
Prof. Dr. İtil, Covid-19 salgını önlemlerinin devam etmesi gerektiğini belirterek, aşılanmanın yaygınlaştırılması ve testin ulaşılabilirliğinin kolaylaştırılması önerisinde bulundu.
ASKİ Genel Müdürü Öztürk, “Tüm bu analizler sonucu gösteriyor ki suyumuz; İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik değerlerine göre güvenle içilebilir” dedi.
WHO, virüsün evrimine dair 3 senaryo bulunduğunu açıklayarak 'En kötü senaryoya göre virüsün daha bulaşıcı varyantlarının çıktığını, hiçbir aşının işe yaramadığını görebiliriz' dedi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada 2 milyar kişinin gizli tüberküloz olarak bakteriyi taşıdığını, Türkiye'de ise nüfusun yüzde 10 ila 30'unda gizli tüberküloz bulunduğunu söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.