Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Direktörü Hans Kluge, onaylanan bütün Coronavirus aşılarının bilinen tüm varyantlara karşı etkili olduğunu açıkladı.
Araştırma, haftada 35-40 değil de en az 55 saat çalışmanın kalp krizi riskini yüzde 35, iskemik kalp hastalıkları riskini de yüzde 17 artırdığını ortaya koydu.
ABD Başkanı Joe Biden, 12-15 yaş arası gençlere mümkün olan en kısa sürede aşı yapılacağını açıklamıştı.
Avrupa ülkeleri ve ABD de 2021'in Şubat ayında gerekenleri yapmadı, sadece ülkelerinde hastaneler dolmaya başlayınca harekete geçti.
EMA, şimdiye kadar Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Janssen olan 4 Covid-19 aşına onay verdi.
Patent feragati üzerinde anlaşılması durumunda, gelişmekte olan ülkeler, dava açılma korkusu olmadan, kendi kopya aşılarını üretebilecek.
Hindistan ve Brezilya'daki son durumu hatırlatan WHO Genel Direktörü, 'Önlem almadıkça burada olanlar başka ülkelerde de olabilir' dedi.
Mesajda giriş izninin 'Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı aşıları kapsayacak şekilde genişletilebileceği' belirtildi.
Moderna, WHO listesindeki acil durum onayı alan beşinci aşı oldu.
İlk kez Hindistan'da ortaya çıkan çifte mutasyona uğramış 'B.1.617 varyantı' Hindistan'da günlük vaka sayısının rekor seviyelere yükselmesine sebep oldu.
Sigara karşıtı Quit Victoria'nın direktörü Dr. Sarah White, makalenin geri çekilmesi yönünde alınan kararın doğru olduğunu savundu.
Çin'de 4 farklı firma Covid-19 aşısı üretiyor.
Uluslararası medya başta olmak üzere tüm dünya tarafından yakından takip edilen brifing, bugün 18.00-19.00 saatleri arasında WHO’nun internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınlanacak.
Avrupa, Afrika, Latin Amerika ve Asyalı devlet ve hükümet başkanlarından oluşan 24 lider ile Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü salgınlara karşı küresel dayanışma çağrısında bulundu.
WHO açıklamasında mevcut aşı dozlarının yüzde 76'sının 10 ülke tarafından kullanıldığı bilgesine yer verildi.
Hiçbir hükümetin salgınlara karşı tek başına mücadele edemeyeceğine dikkat çekilen mektupta, pandemilerle koordine ve etkin mücadele edilmesi gerektiği belirtildi.
Taslak raporda, Covid-19'un yarasalardan insanlara başka bir hayvan vasıtasıyla bulaşmasının en olası senaryo olduğu belirtildi.
Türkiye de dahil olmak üzere dünya çapında 70 milyondan fazla Sinovac aşısı yapıldı.
WHO Genel Direktörü Tedros AdhanomGhebreyesus, zengin ülkelerde uygulanan aşı sayısı arasındaki uçurumun her geçen gün büyüdüğünü belirtti.
Coronavirus'e karşı geliştirilen Oxford-AstraZeneca aşısı, son zamanlarda dünya genelinde görülen yan etkileri nedeniyle artık endişe yaratıyor.
CHP, salgın süreci ile ilgili güncel bilgi ve veriler ile birlikte sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan 11 maddelik talep listesi açıkladı.
YouTube, Covid-19 aşıları hakkında yerel sağlık yetkilileri veya Dünya Sağlık Örgütü ile çelişen iddialar içeren 30 bin videoyu kaldırdı.
'Şu anda olup bitenlerin restoran ve okulların açılmasıyla bir ilişkisi yok. Biz henüz onların etkisini daha görmedik ama göreceğiz.'
WHO Genel Direktörü Ghebreyesus, pandeminin ruh sağlığı üzerindeki etkisinin uzun yıllar boyunca süreceğini söyledi.
Altun, bulaşın azalması için 'Çok yüksek ve yüksek riskli illerle orta ve düşük riskli iller arasında bulaşın engellenmesi için şehirler arası ulaşım sınırlandırılmalıdır' dedi.
'Aşı olan herkes maske ve mesafe kurallarına uymalı.'
WHO her yıl 3 Mart'ı işitme farkındalığına ve işitme kaybına dikkati çekmek için 'Dünya Kulak ve İşitme Sağlığı Günü' olarak anıyor.
Avrupa standardındaki FFP tipi maskenin, bu hafta içinde 1.49 euroluk bir ücretle sipraiş edilebileceği ifade edildi.
'Coronavirus salgınının neden gerçekleştiğini öğrenmeliyiz.'
Wuhan'ı ziyaret eden WHO uzmanlarından Embarek, CNN televizyonuna açıklamalarda bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.