Türkiye’nin bir emeklilik / yaşlılık politikası yok. Yaşlı insanlar; kronik birçok sağlık probleminin yanı sıra psikolojik sıkıntılar yaşamaktadırlar.
Aşı çalışmalarını değerlendiren DSÖ yetkilileri, aşının bulunması durumunda sağlıklı bir gence sıranın gelmesinin bir yıldan uzun bir süre alabileceği görüşünde.
Pozitif-iz Derneği’nin hak ihlalleri raporuna göre, HIV hakkında en bilgili olması gereken meslek grupları dahi, önyargılar nedeniyle hak ihlallerinin kaynağı olabiliyor.
Dünya Sağlık Örgütü, 24 saatte dünya genelinde Coronavirus vakalarında 338 bin 779 artış kaydedildiğini bildirdi.
‘Seneye bu zamanlarda belki yine aşı konuşuyor olabiliriz. Bu aşılardan herkesin yararlanabilmesi için önümüzde hala birkaç yıl var.’
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip Coronavirus'e (Covid-19) karşı bir aşının yıl sonuna kadar hazır olabileceğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye’nin Covid-19 mücadelesine yönelik rapor yayımladığını duyurdu.
WHO tarafından onaylanan hızlı antikor testleri şu anda kullanılanların tümünden hem daha hızlı hem de daha ucuz.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, yaklaşık 120 milyon hızlı test kitini düşük ve orta gelirli ülkelere sunacaklarını açıkladı.
Bahar aylarında kontrol altına alınan virüs yayılma hızı yaz sonuna yeniden yükselmeye başladı.
Pandemi artan bir güçle yayılmaya devam ederken hâlâ meleklerin cinsiyetini tartışan iflah olmaz mankafaların naftalin kokulu gündemlerini ciddiye almaya devam etmeli miyiz?
'Testi pozitif olan, 3-4 günlük gecikmeyle ilaca ulaşan insanlar var.'
Bugün 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre her yıl dünyada 800 bin kişi yaşamına son veriyor.
Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği aşı, etkili olma ihtimali yüksek çalışmalar arasında nitelendiriliyor ve yakından takip ediliyor.
'Rakamların düşük tutmak işin gerçek boyutunu gizli tutmak demektir.'
WHO Genel Direktörü tarafından yapılan açıklamada aşı çalışmalarının geldiği noktaya ilişkin bilgi verildi.
Aşının, maymun ve fareler üzerinde yapılan denemelerde virüse karşı koruyucu etki gösterirken yan etkisinin görülmediği bildirildi.
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Coronavirus salgınıyla ilgili basın toplantısında değerlendirmeler yaptı.
Daha geçen yıl aşı yetmediği için kriz yaşandığını anımsatan CHP'li Taşcıer, Sağlık Bakanlığı’nın henüz pandeminin başında öngörüde bulunması gerektiğini vurguladı.
WHO, Coronavirus pandemisinin hangi yaş grupları tarafından daha fazla bulaştırıldığını duyurdu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verileri hava kirliliğinin anlaşılması için yeterli veri sunmuyor.
Covid-19'a karşı aşı araştırma ve geliştirmede ülkeleri birlikte hareket etmeye çağıran Adhanom, 'Aşı milliyetçiliği iyi bir şey değil. Bize hiçbir faydası olmayacak' uyarısında bulundu.
WHO: Genç insanlar görünmez değil. Onlar de enfekte olabilir, ölebilir, hastalığı başka insanlara bulaştırabilirler.
Corona önlemlerin hafifletilmesinin ardından vaka sayıları artınca Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı geldi: Pandemi hızlanmaya devam ediyor. Vakalar altı haftada bir iki katına çıkıyor.
2018 yılında Türkiye'de hava kirliliğinin en yüksek olduğu 10 il, Bursa, İzmir, Aydın, Kocaeli, Manisa, Yalova, Ankara, Bilecik, Sakarya ve İstanbul olarak sıralandı.
BM Genel Sekreteri, tahmini olarak vakaların yüzde 90'ının şehirlerde tespit edildiğine dikkat çekti.
WHO, Coronavirus aşısı konusunda ‘iyi gelişmeler’ kaydedilse de ilk aşılamanın bu yıl mümkün olmayacağını belirtti.
DSÖ yetkilisi Coronaviruse karşı aşı geliştirme çalışmalarında ilerlemeler sağlandığını, ancak 2021 yılı başlarına kadar aşının kullanılmaya başlamasının beklenmemesi gerektiğini söyledi.
Pandemi nedeniyle kızamık aşısı programını askıya alan 29 ülkenin 18'i kızamık salgının başladığını bildirdi.
Yapılan duyuruya göre ABD, örgütten 6 Temmuz 2021'de ayrılacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.