Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sözcüsü Çin'de görülen hıyarcıklı veba hastalığının yüksek risk taşımadığını söyledi.
WHO Doğu Akdeniz Bölgesi Direktörü Ahmed El Mandhari, sadece Haziran ayında görülen yeni vaka sayısının önceki dört ayın toplamından fazla olduğuna işaret etti:
'Türkiye başından beri test yapma konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği yaklaşıma sahip değil.'
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Coronavirus salgınında haftaya vaka sayısının 10 milyonu aşacağını öngörüyor. ABD yaklaşık 2,5 milyon vakayla Covid-19'un en yaygın olduğu ülke konumunda.
Ghebreyesus, ülkelere çağrıda bulunarak, güvenli şekilde hizmet verebilmeleri için sağlık çalışanlarının desteklenmesi ve korunması gerektiğini vurguladı.
WHO Direktörü Ghebreyesus, Coronavirus salgının politize edilmesinin durumu kötüleştirdiğini, küresel liderlik eksikliğinin salgının kendisinden daha büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip Coronavirus'te ikinci bir dalganın yaşanabileceği konusunda uyarı yaptı.
WHO: Hayat kurtaran bilimsel atılıma katkı sağlayan İngiltere hükümetini, Oxford Üniversitesi'ni ve İngiltere'deki birçok hasta ve hastaneyi tebrik ediyoruz.
D614G mutasyonlu Coronavirus'e sahip olan kişilerin, diğer hastalara göre COVID-19'u daha ağır geçirdiğine dair bir bilgi henüz elde edilemedi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) asemptomatik vakaların Coronayı nadiren bulaştırdığına dair açıklamasını geri çekti.
Dünya Sağlık Örgütü, 2018 ve 2020 Ebola salgınının birbirinden farklı olduğunu açıkladı.
Havaların ısınmasıyla Covid-19 salgınının yavaşlayacağı iddia edilmişti.
WHO'nun mevcut rehberi güncelledi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr.Kluge, Covid-19'da ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini ve mevsimsel griple birlikte yayılabileceğini vurguladı.
WHO’nun son verilerine göre, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 6.1 milyonu geçti.
Dünya Sağlık Örgütü, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ebola nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişide de virüse rastlandığını duyurdu. Örgüt salgının yeniden başladığını açıkladı.
WHO, Covid-19'u hafif semptom ile geçiren hastaların antibiyotik kullanmaması gerektğini açıkladı.
Normalleşme kapsamında atılan adımlarda yapılan hatalar, sokağa çıkma yasağına rağmen vaka sayısının artmasına sebep oldu.
Brezilya'da Ağustos ayına gelindiğinde 125 bin kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceğini öngörüldü.
Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Dr. Mike Ryan, 'Bu yaptığımız varsayım, önümüzdeki birkaç ay içinde bazı ülkelerin gerçeği olabilir' dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), coronavirus hastalarının tedavilerinde denen 'Hidroksiklorokin' isimli ilacı 'güvenlik endişeleri' nedeniyle geçici olarak askıya aldı.
Brezilya'da pozitif oldukları tespit edilen 310 bin kişi bulunuyor. Can kaybı ise 20 bini aşmış durumda.
WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus: Dünya Sağlık Örgütü, yeni Coronavirus'ün ortaya çıkmasından bu yana hiç durmadan, gece-gündüz çalıştı.
Dünya genelinde Coronavirus vaka sayısı 5 milyon 51 bin 800'e ulaşırken, virüs nedeniyle 327 bin 748 kişi hayatını kaybetti.
194 üye ülke, örgütün salgın yönetimi konusunda denetlenmesi için sunulan önergeyi onayladı.
ABD Başkanı Trump, ‘esaslı reformlar yapmaması halinde’ Dünya Sağlık Örgütü'ne sağladığı fonları 30 gün sonra kalıcı olarak donduracağını ve üyeliğini gözden geçireceğini açıkladı.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Çin'i önlem alma konusunda geç kalmakla suçluyor.
Karol Sikora: Aşağı yukarı her yerde aynı kalıbı görüyoruz; tahmin edilenden daha fazla bağışıklığımız olduğunu sanıyorum.
Önerileri ülkelerce dikkate alınan, tüm dünyadaki en üst düzey sağlık otoritesi olan DSÖ nedir, nasıl işler, kimler finanse ediyor? İşte merak edilen sorularla Dünya Sağlık Örgütü...
Üst düzey Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi, 'Bu virüs toplumlarımızda endemik olarak kalabilir. Bu virüs çekip gitmeyebilir' değerlendirmesi yaptı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.