Dünya Sağlık Örgütü, vaka sayılarının artış gösterdiği Kuzey ve Güney Amerika kıtalarının Kovid-19 salgınının merkez üssü haline geldiğini açıkladı.
DSÖ, Covid-19'a yakalananların büyük kısmında hastalığın ağır seyrettiğini açıkladı.
Teknolojinin gelişmesi, aynı oranda insan vücudunda da önemli farklılıklara neden oldu.
DSÖ Acil Hastalıklar Programı Başkanı Maria van Kerkhove, sigara içmenin Kovid-19 enfeksiyonun ağır formda gelişmesine yol açtığını söyledi.
DSÖ Gıda Güvenliği ve Zoonoz Uzmanı Embarek, 'Hayvanlar bu virüsü pazar yerine getirdi veya önceden virüs kapmış kişiler bu pazar yerini ziyaret etti.' dedi.
Afrika Hastalık Kontrol Merkezi, koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 2 bin ölümün kayıtlara geçtiğini söylüyor.
İstanbul'da bir üniversitenin tıp fakültesinde çalışan yoğun bakım doktoru toplumda yaratılan rehavetin kötü sonuçlarının olabileceğini belirterek 'ikinci bir dalga yaratma riski var' diyor.
Covid-19 süreciyle ilgili 'normalleştirme' adımlarını değerlendiren TTB, adımların halkın ve sağlık çalışanlarının korunması yönünde atılması gerektiğine dikkat çekti.
Trump 1 Mayıs'ta, yeni tip koronavirüsün Wuhan'daki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin kanıtları gördüğünü ancak şu anda detay paylaşamayacağını açıklamıştı.
Antikor testleri, kan tahlillerine benziyor. Bir miktar kan alınıyor ve daha sonra laboratuvar ortamında bu numunenin antikor içerip içermediğine bakılıyor.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 'Sigara içmek, ellerin (enfekte olmuş eller) dudaklarla temasta olması demek. Bu da virüsün elden ağza taşınması ihtimalini yükseltiyor.'
ABD'de son 24 saat içindeki can kayıplarıyla birlikte toplam ölü sayısı 58 bin 365'e yükseldi.
Birleşmiş Milletler, korona krizi sırasında ve sonrasında daha sürdürülebilir ekonomiler ve daha eşit ve kapsayıcı toplumlar inşa etmeye odaklanılmasını istedi.
Asya'da 2002-2003 yıllarında görülen şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) salgını, pandemi boyutlarına ulaşmamıştı.
Dünya Sağlık Örgütü, Afrika, Doğu Avrupa, Latin Amerika ve bazı Asya ülkelerinde vaka ve ölüm sayılarının test kapasitelerinin düşüklüğü nedeniyle açıklananın çok üzerinde olduğunu duyurdu.
Güney Amerika ülkesi Şili, Covid-19'dan iyileşen kişilere 'bağışıklık pasaportu' verileceğini, böylelikle bu pasaportu olanların işlerine geri dönmesini sağlayacağını duyurmuştu.
Uzmanlar, Kovid-19'dan ölen erkeklerin yaşam sürelerinin ortalama 13 yıl, kadınların ise 11 yıl azaldığı sonucuna ulaştı.
WHO'nun yanlışlıkla yayımladığı belgede, koronavirüs tedavisinde kullanılabileceği düşünülen 'Remdesivir' adlı ilacın klinik denemelerinin başarısızlıkla sonuçlandığı bildirildi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, 2018'de Afrika’da yaklaşık 360 bin kişi sıtma nedeniyle hayatını kaybetti.
Bugüne kadar dünya genelinde 2 milyon 650 bini aşkın koronavirüs vakası görülürken, salgın kaynaklı ölümlerin sayısı 185 bin barajını geçti.
Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye ile ilgili yaptığı koronavirüs açıklamasında 'çok erken aşamalarda uygulanmaya başlanan önlemler sayesinde temkinli bir iyimserlik içerisindeyiz' denildi.
Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 2 milyon 500 bin 993 kişi enfekte olurken 171 bin 693 kişi hayatını kaybetti.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Sağlık Komitesi, Qamişlo’da hayatını kaybeden bir kişinin koronavirüs testinin sonradan pozitif çıktığını açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, örgüte maddi yardımları durdurma kararı aldıklarını duyurmuştu.
ABD şu anda bütün veriler itibariyle dünyada salgından en çok etkilenen ülke konumunda.
Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Kovid-19 salgınını su ve atıksular açısından değerlendiren bir rapor hazırladı
DSÖ'nün geç adım atmasının dünyaya çok zaman kaybettirdiğini belirten Trump, salgınla ilgili ilk uyarıları yapan Çinli doktorların ortadan kaybolmasına da sessiz kaldığını dile getirdi.
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin salgın döneminde de 'Girişimci ve İnsani Dış Politikasını' devam ettireceğini belirtti.
Enfekte sivrisineklerin ısırması sonucu bulaşan sarı humma virüsü, yüksek ateş, sarılık, karın ağrısı, kusma ve kanamaya yol açıyor.
Yeni vaka sayısındaki artışın büyük olması, seyahat önlemlerinin kaldırılmasıyla 2. dalga salgın olabileceği endişesini gündeme getirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.