Mardin Tabip Odası Eşbaşkanı Dr. Osman Sağlam, 'Kentte virüs teşhisi koyan bir doktor hastalığı açıklaması nedeniyle izne çıkarıldı. Hekimler teşhis koymaya çekiniyor' dedi.
İnsanı yardım TIR'larının geçişine izin verilen sınır kapısında tedbirler arttırıldı.
'Koronavirüsün 500 türü bulunuyor. Bu son türü havaların seyrettiği sıcak bölgelerde de görülebiliyor.'
Türkiye, pandemi ilan edilen koronavirüs salgınında dünya genelindeki en fazla can kaybının yaşandığı ülkelerden olan komşu İran'a tıbbi malzeme yardımında bulundu.
Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa’nın koronavirüs salgınının merkezi haline geldiğini duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19'un 'pandemi' olarak nitelendirilebileceğini değerlendirdiklerini açıklamıştı.
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, 'Bu sadece bir halk sağlığı sorunu değil, bütün sektörleri etkileyecek bir mesele. O yüzden herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor' dedi.
Dünya Sağlık Örgütü: . Bu küresel düzeyde dengesiz bir salgın.
Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 122’ye yükseldi.
Trump, hastalığı hafif geçirenlerin hastaneye gitmediğini, bu yüzden onların toplam vaka sayısına eklenmediğini ileri sürdü.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, virüsle ilgili kaygı duyduğu ülkeleri sıraladı.
Dünya Sağlık Örgütü, 66 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği İran'a uzmanlardan oluşan bir ekip gönderdiğini belirtti.
Güncel verilere göre 84 bin 119 kişiye bulaşan yeni tip Koronavirüsü, şu ana kadar 2 bin 871 kişinin ölümüyle sonuçlandı.
Koronavirüs için 'salgın' tanımı yapan Dünya Sağlık Örgütü, Danimarka, Estonya, Litvanya, Hollanda ve Nijerya'daki tüm vakaların İtalya'daki salgınla bağlantılı olduğuna dikkat çekti.
Ülkelerinde ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle ayrımcılığa maruz kaldıklarını dile getiren Çinliler, 'Bizi restoranlara ve otellere almıyorlar' diyerek dışlandıklarını anlattı.
Covid-19’dan iyileşerek taburcu edilen kişi sayısı 27 bin 323'e yükseldi. Çin, salgına karşı mücadele edecek aşıyı geliştirdiklerini duyurmuştu.
Dünya Sağlık Örgütü Ghebreyesus, koronavirüs salgını ile ilgili sosyal medya hesabından uyarıda bulundu
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, özellikle sağlık sistemi en zayıf olan ülkelerde kullanılmak için donör ülkelere 675 milyon dolar yardım çağrısı yaptı.
COVID-19 nedeniyle tedavi görerek sağlığına kavuşan ve taburcu edilen kişilerin sayısı ise 10 bin 844'e ulaştı.
Kendi çıkarlarını kamu çıkarının üstüne koyunca bir rejim, duyarsızlığı, beceriksizliği ve nihayet cinayetleri bilinmesin diye basın özgürlüğünü de tedavülden kaldırınca, ölüyor insanlar.
İlk olarak Vuhan'da tespit edilen Kovid-19'un kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ 'acil durum' ilan etmişti.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Çin’den dünyaya yayılan yeni tür koronavirüse karşı aşının ancak 18 ayda geliştirilebileceğini söyledi.
DSÖ: Koronavirüs'ün Çin'e seyahat geçmişi olmayan insanlardan yayıldığıyla ilgili endişe verici örnekler mevcut.
Dünya Sigarayı Bırakma Günü rakamları: 14.5 milyon bağımlı, 50'ye yakın hastalığa neden oluyor.
Son ölümlerle birlikte koronavirüsten ölenlerin sayısının SARS'tan hayatını kaybedenlerin sayısını geçtiği belirtildi. Virüse ilişkin Afrika uyarısı yapıldı.
Japonya, Çin'den sonra en fazla Koronavirüs vakasının bulunduğu ülke haline geldi.
Dünya genelinde toplam koronavirüs vakası 17 bin 386 oldu.
Çin, insandan insana bulaşabilen ölümcül yeni tip koronavirüsle mücadele ederken, yetkililer, ülkede kuş gribi salgınının da başladığını açıkladı.
Çin'de 200'den fazla kişi hayatını kaybederken, 10 bin kişide de Koronavirüs virüs tespit edildi. Çin dışında tespit edilen vaka sayısı ise 100.
Daha önce Çin'e yaptığı sefer sayısını azaltacağını duyuran THY, Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan etmesiyle uçuşları durdurma kararı aldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.