Johns Hopkins Üniversitesinin verilerine göre, ABD’de Covid-19'a yakalananların sayısı 50 milyonu, ölenlerin sayısı 800 bini aştı.
Dünya Sağlık Örgütö, Covid-19’un Güney Afrika keşfedilen Omicron mutasyonunun 63 ülkede tespit edildiğini ve mutasyonun aşıların etkinliğini azaltabileceğini açıkladı.
WHO, Covid-19'unOmicron varyantının şimdiye kadar en az 57 ülkede görüldüğünü açıklayarak, hastaneye yatışların artabileceğini kaydetti.
'Omikron varyantının pandeminin sonunu hızlandırabilme ihtimali bile söz konusu.'
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, “AB'nin Covid-19'a karşı zorunlu aşılamayı göz önünde bulundurmasının vakti geldi” dedi.
Prof. Dr. Alper Şener: Aşı adaletsizliği ve aşıya ulaşamamanın etkili olduğu Güney Afrika, Hindistan ya da Brezilya gibi ülkelerde yeni varyantların ortaya çıkması bir tesadüf değil.
Koca, Türkiye’de Omicron varyantına rastlanmadığını iddia etse de Omicron varyantının tespit edildiği Belçikalı kadının, Mısır’dan Türkiye aktarmalı olarak ülkesine döndüğü açıklandı.
WHO, 'Omicron bağlantılı genel risk çok yüksek' ifadeleri kullanılırken, 'Varyantın özelliklerine bağlı olarak, gelecekte ağır sonuçları olacak yeni Covid-19 dalgaları yaşanabilir' denildi.
Ertuğrul, 'Ülkemiz riskli ülkelerden biri. Bir an önce eksik aşılar tamamlanmalı, aşı olmayanlar aşılarını yaptırmalı' açıklaması yaptı.
Kurugöl, Omicron varyantının daha bulaşıcı olduğuna dikkat çekip, 'Salgın sürüyor, yeni bir dalganın ülkemize gelme olasılığı çok yüksek' dedi.
WHO'nun yaptığı isimlendirme, örgütle Çin arasındaki 'özel bağlar' olduğu söylentilerini yeniden gündeme getirdi.
Omicron varyantı Avrupa'da Belçika, İngiltere, Almanya ve İtalya'nın ardından Avustralya görüldü.
BioNTech-Pfizer’dan yapılan açıklamada mevcut aşıların şu anda altı hafta içinde varyantlara uyarlanabildiği ve ilk partilerin 100 gün içinde teslim edilebileceği belirtildi.
World Health Organization, Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına 'Omicron' adını verdi.
Avrupa Birliği, WHO'nun onayladığı aşıları olan kişiler, 2. dozlarına müteakip 9 ay içinde 3. aşıyı yaptırmış olmaları ve negatif PCR testi sunmaları halinde Schengen bölgesine girebilecek.
WHO, 31 Mart 2022'ye kadar 53 ülkenin 49'undaki yoğun bakım servislerinde ‘çok’ veya ‘aşırı’ yoğunluk beklendiğini bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Direktörü Hans Kluge, salgının bölgedeki seyri konusunda çok 'endişeli' olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, '1 haftalık tatilde tedbir elden bırakılırsa tatil dönüşü vaka sayıları yeniden tırmanışa geçebilir' dedi.
Aşı karşıtı Avukat Hacı Ali Özhan, Dayatmasız Yaşam Partisi (DYP) kuracaklarını açıkladı.
Dr. Batyr Berdyklychev, 'Antibiyotik direnciyle ilgili olarak 2050 yılına kadar baktığımızda 2,4 milyon kadar ölümle karşılaşacağı tahmin ediliyor' dedi.
Sağlık Bakanlığı, verem teşhisinde kullanılan PPD Tüberkülin solüsyonu satın almadığı gibi son kullanma tarihi geçen solüsyonların kullanılması talimatını verdi.
WHO Acil Durum Komitesi, tüm ülkelere, örgütün acil kullanımına onay verdiği Covid-19 aşılarını tanımaları çağrısında bulundu
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) korona salgının başlangıcından bu yana bütün dünyada ölen sağlık çalışanlarının sayısının 180 bini bulduğunu açıkladı.
WHO, ilaç şirketlerinin en düşük gelirli ülkelere öncelik verebilmeleri için varlıklı ülkelere aşı kuyruğundaki yerlerini bu ülkelere bırakmaları çağrısında bulundu.
Güney Afrika'da yapılan bir araştırmaya göre, ülke genelinde aşı olmaktan korkanların sayısı düşse de, aşı karşıtlığının yaşı 18 - 25 yaş aralığına kadar indi.
Ebola salgını sırasında aralarında 21’i WHO personeli olan toplam 83 yardım görevlisi kadın ve çocuklara cinsel istismarda ve sömürüde bulunduğu belirtildi.
Rapora göre, 183 ülke arasından Türkiye, iş cinayetlerinde Tonga, Trinidad ve Tobago ile Tunus'tan sonra en çok işçi ölümünün gerçekleştiği dördüncü ülke.
Kluge, liderleri uzun vadede virüsle başa çıkmak için yeni aşı stratejiler geliştirmeleri gerektiği konusunda uyardı.
Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde 'Mu' varyantının Türkiye'de iki kişide görüldüğünü duyurmuştu. Uzmanlar ise Türkiye'de görülen 'Mu' varyantı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.
On yıllardır savaşın içerisinde olan Afganistan, sağlık dahil birçok alanda dışa bağımlı bir şekilde ayakta duruyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.