Ankara'da polis müdahalesi: HDP'li vekil Gergerlioğlu darp edildi

Ankara'da polis müdahalesi: HDP'li vekil Gergerlioğlu darp edildi
Polis Güven Park'ta 'Adalet Yürüyüşü' yapmak isteyenlere müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Ankara'da Güvenpark'ta başlatılması planlanan "Adalet Yürüyüşü"nün organizatörlerinden tutuklu askeri öğrenci annesi Melek Çetinkaya ve yürüyüşe katılmak isteyen 14 kişi gözaltına alındı.

Öğleden sonra başlayacak etkinliği engellemek için polis sabah saatlerinden itibaren Güvenpark'ı kapatarak önlem almıştı.

Metrodan çıktığı sırada kelepçelenerek Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Melek Çetinkaya, "Ben bağrı yanan bir anneyim. 19 yaşındaki askeri öğrencilere müebbet verdiniz. Üç buçuk sene sustuk biz, bundan sonra susturamayacaksınız. Bu ülkeye adalet gelecek" şeklinde konuştu.

Melek Çetinkaya'nın askeri öğrenci olan oğlu Furkan Talha Çetinkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önce tutuklanmış ardından müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Anne, "Adalet Yürüyüşü"nü aralarında oğlunun da bulunduğu müebbet alan askeri öğrenciler, hamile tutuklular, hapishanede bulunan çocuklar ve KHK ile işinden atılanlar için düzenlemek istediğini açıklamıştı.

GERGERLİOĞLU: İNSANLAR AYAKTA DİKİLİRKEN BİLE GÖZALTINA ALINDI

Eyleme katılmak üzere Güvenpark'ta bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Twitter üzerinden, "Bugün Melek Çetinkaya’nın adalet için yapmak istediği yürüyüş sert polis baskısı ile engellendi! Görüyorsunuz ben Anayasayı takmıyorum diyen İçişleri Bakanının getirdiği sonuç ortada! İnsanlar ayakta dikilirken bile gözaltına alındı! Güven Park Güvensizlik Parkı oldu!" açıklaması yaptı.

 

'DARP EDİLDİM'

Gergerlioğlu ayrıca müdahale sırasında kendisinin de darp edildiğini belirterek "Bu müdahale sırasında ben de darp edildim! Görüyorsunuz paltomun halini boydan boya yırtıldı! Ben içişleri bakanına sesleniyorum zulümle eline hiçbir şey geçmez! Bu insanların yasal hakkını gasp edemezsin!" dedi.

 

 

Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Büşra Taşkıran da bulunuyor.

Öne Çıkanlar