İstanbul Barosu avukatları Ankara'daki polis ablukasını protesto etti: Faşizme karşı omuz omuza

İstanbul Barosu avukatları Ankara'daki polis ablukasını protesto etti: Faşizme karşı omuz omuza
Ankara’ya girişi engellenen barolara İstanbul Barosu avukatları düzenledikleri eylemle destek verdi. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Nazan Moroğlu eylem çağrısı yaptı.

ARTI GERÇEK - Siyasi iktidar tarafından baroların yapısı ve seçim sisteminde yapılmak istenilen değişikliklere itiraz eden 53 baronun Türkiye'nin dört bir yanından yürüdüğü Ankara’da uğradıkları polis şiddeti ve kente girişlerine engel olunmasına en büyük tepki İstanbul Barosu avukatlarından geldi.

İSTANBUL BAROSU ÖNÜNDE 'FEYZİOĞLU İSTİFA' TEPKİSİ YÜKSELDİ

İstanbul barosu önünde bir araya gelen yüzlerce avukat, 'faşizme karşı omuz omuza' ve 'savunma susmadı sumayacak' sloganlarıyla Ankara'daki polis saldırısını ve ablukasını protesto etti.


İstanbul Barosu önündeki eyleme İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve TİP lideri Erkan Baş da katıldı. 

İstanbul Barosu avukatları adına açıklama avukat  Nazan Moroğlu'nun konuşması sık sık sloganlarla desteklenirken açıklamada baroların ve savunmanın özgür olması talepleri dile getirildi. Avukatlar, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun istifasını istedi.

İstanbul Barosu avukatları Ankara'daki durum çözülmez ise yarın aynı saate baro binası önünde buluşacaklarını söyledikten sonra eylemerini sonlandırdı.

Baro başkanlarının Ankara'ya girişinin engellenmesi ve bazı başkanların polis müdahalesine maruz kalması İzmir, Mersin, Adana, Bursa ve Antep'te de avukatlar tarafından protesto edildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar