Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren sendika yöneticileri Tekin Arslan ve Erol Ekici anıldı

Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren sendika yöneticileri Tekin Arslan ve Erol Ekici anıldı
10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren İnşaat-İş yöneticileri Tekin Arslan ve Erol Ekici için Kartal'da mezar başı anması gerçekleştirildi.

Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren Tekin Arslan ve Erol Ekici için anma düzenlendi. Anma İnşaat-İş Sendikası’nın çağrısıyla, Tekin Arslan’ın Kartal’da bulunan mezarı başında gerçekleştirildi.

"Ankara Gar katliamı 5. yıldönümünde Unutmadık, Unutmayacağız" ile İnşaat-İş Sendikası imzalı "Bitmedi daha, sürüyor o kavga" yazılı pankartların açıldığı anma saygı duruşuyla başladı.

Ardından İnşaat İş Sendikası adına Anıl Deniz Gider bir konuşma yaptı. Deniz,  "Tekin abimizin sendikamızın her putrelinde, her tuğlasında alınteri vardır. Varlığıyla ‘güvendiğimiz dağlardan’ biriydi" dedi.

Gider, Tekin Arslan’ın yaptığı işlerle kurduğu ilişkilerin, onun nasıl bir insan olduğunu yeterince özetlediğini dile getirerek "Düzenli, verdiği söze sadık, en iyisini yapma çabasını usanmadan sürdürmeye çalışan bir kumaştan dokunmuştu" dedi.

Deniz Gider, üyeleri Erol Ekici için ise, "Sendikamızın kültürünün, politik çizgisinin ve ruhunun oluşmasında emeği, alın teri olan Erol Ekici, şimdi çok sevdiği Erzincan’da, çok sevdiği annesiyle kucak kucağa uyuyor.

Yanında olmasak da o bizimle, her yerde. İşçi sınıfına gönül vermiş, yaşamını ona adamış, onunla birlikte nefes alıp vermeyi hiçbir hazza değişmemiş, devrimciliği yaşam tarzı haline getirmiş bir semboldür o bizim için" şeklinde konuştu.

3. HAVALİMANI DİRENİŞİ

Gider "3. Havalimanı direnişindeki tutumumuzda onların duyacağı gururu hissederek omuzlarımızı dikleştirdik, pandemi günlerinde onların ruhlarıyla dayanışma ve direnişi örgütledik." dedi.

'HEP YANIBAŞIMIZDALAR' 

Gider, "10 Ekim’de kalleşçe katledilen kurucu üyelerimizin hepsi, özelde de Erol ve Tekin abiler her daim yanımızda. Her zorlanma anımızda bizi sırtımızdan okşayarak ileriye fırlamaya teşvik ettiklerini hissediyoruz. Her başarımızda onlara gururla dönüp bakıyor, her hüznümüzde derin bir sohbetteymişiz gibi dalıyoruz" şeklinde sözlerini bitirdi. Gider mücadele analarının hepsinde 2 üyesini de yanlarında hissettiklerini sözlerine ekleyerek bitirdi konuşmasını.

Anmada Tekin Arslan’ın ailesi tarafından bir konuşma yapıldı. Ailesi adına konuşan Nebahat Tekin, eşinin çok yönlü biri olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar