Valilikten sağlık emekçilerine saldırıya ilişkin açıklama: Tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden önlendi

Valilikten sağlık emekçilerine saldırıya ilişkin açıklama: Tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden önlendi
Valilik, sorumlular hakkında tahkikat başlatıldığını duyurdu.

Ankara Valiliği, Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaralı yakınlarının saldırısına uğrayan sağlık emekçilerine ilişkin açıklama yaptı. Yaşanan saldırıyı 'tartışma' olarak nitelendiren Valilik, sorumlular hakkında adli tahkikat başlatıldığını söyledi.

Keçiören ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde çıkan silahlı kavgada yaralanan Fırat Ö. ve Ahmet Ö. kardeşler, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı,  Ahmet Ö., doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetmişti.

Fırat Ö. ve Ahmet Ö'yü görmek isteyen yakınları, sağlık emekçilerine saldırı girişiminde bulunmuş, sağlıkçıların bedenleriyle barikat kurup kendilerini korumaya çalıştığı görüntüler ortaya çıkmıştı.

VALİLİK: TARTIŞMA

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Ankara Valiliği, "Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim  Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır" dedi.

Vali Vasip Şahin de Twitter hesabından açıklama yaparak, "Fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınıyorum. Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar