'Ankara’yı MHP’siz almaları zor; çoktan çok, azdan az gider'

'Ankara’yı MHP’siz almaları zor; çoktan çok, azdan az gider'
Hande Fırat, MHP ile AKP ittifakının bozulması üzerine bir yazı kaleme aldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Hande Fırat, 24 Haziran seçimlerine 'Cumhur İttifakı' ile giren AKP ve MHP'nin 2019 Mart'ta yapılması planlanan yerel seçimlere ittifak halinde girilmeyeceği yönünde yapılan açıklamalara ilişkin bir yazı kaleme aldı. MHP'li üst düzey bir ismin Fırat'a yaptığı açıklamalarda AKP'nin Ankara'yı yerel seçimlerde MHP'siz alamayacağını iddia etti.

Hande Fırat'ın Hürriyet'te "Herkes kendi yoluna mı?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

ANKARA’YI MHP’SİZ ALMALARI ZOR

MHP açısından bakacak olursak; MHP’li üst düzey bir isim, "Biz hiçbir görüşmede ‘Af çıkmazsa yerelde işbirliği yapmayız’ gibi bir pazarlık içinde olmadık" dedi. MHP’ye göre yerel seçimler için işbirliği istemeyen ya da samimi olmayan AK Parti, bunu "gönüllerde ittifak" tanımlamasıyla ortaya en üst düzeyde koydu. Bahçeli’nin kurmaylarından bir isim, "Yerel seçimlerde işbirliğine ihtiyacı olan AK Parti idi. Şimdi kendi iktidarlarını sıkıntıya soktular. Ankara’yı MHP’siz almaları çok zor. Çoktan çok, azdan az gider" dedi.

BAHÇELİ’DEN 6 İSİM UYARISI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne gidilmesi sürecinde ve bugüne kadar yaptıkları karşılığında hiçbir şey almadıklarını meydanlarda anlatacaklarını da belirten kaynağım, tartışma yaratacak bir iddiayı da gündeme taşıdı.
İddiaya göre Bahçeli son görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, "Yanınızdaki altı isim işbirliğinin bozulması için özel çaba sarf ediyor" dedi ve bu altı ismi tek tek saydı. MHP’li kaynağım, benimle de paylaştığı altı üst düzey ismin iki partinin işbirliğini bozmak için çaba sarf ettiğine inanıyor. Bu isimleri önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayıp açıklamayacaklarını göreceğiz.
Asıl merak edilen ise karşılıklı eleştiriler, görüş ayrılıkları, sert açıklamaların ardından iki liderin devam edecek mesajı verdiği Cumhur İttifakı’nın parlamentoda nasıl çalışacağı... MHP’li üst düzey yönetici, "Memleket meselelerinde, Türkiye’nin beka sorununda MHP her zamanki politikalarını devam ettirir" dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN:

Öne Çıkanlar