'Anketler AKP için çok tatsız geliyor'

'Anketler AKP için çok tatsız geliyor'
AKAM Başkanı Kemal Özkiraz son günlerde farklı şirketlerden gelen seçim anketlerini değerlendirdi.

Yerel seçime doğru gidilirken, ittifaklara yakın anket şirketlerinden de üst üste veriler geliyor. Anket sonuçları AKP'nin bazı önemli kentlerde seçimi geriden götürdüğüne işaret ediyor.

Halk TV’de "Cüneyt Akman ile Zamanın Ruhu" programına katılan, Avrasya Kamuoyu ve Araştırma Şirketi (AKAM) Başkanı Kemal Özkiraz, son seçim anketlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Anketler AKP için çok tatsız geliyor" diyen Özkiraz, "Geçen CHP Genel başkan Yardımcısı Seyit Torun'un bir röportajı vardı. 'Bazı illerden öyle sonuçlar geliyor ki anketörler bizi mi yanıltıyor diye tekrar yaptırdık. Yine aynı sonuçlar geldi.'  Hakikaten bizim de başımıza çok geldi son dönemde. Bir yerde anket yaptırıyoruz. Bir çok yerde sahaya iki ekip gönderiyoruz. Birbirin sağlamasını yapsınlar diye. Çok şaşırtıcı sonuçlar geliyor. Bursa'da CHP'nin önde olduğu sonuçlar geliyor. İstanbul'da CHP'nin önde olduğu sonuçlar geliyor ve CHP'nin elinde olan illerde farkın daha çok açıldığına dair sonuçlar geliyor" diye konuştu. 

Sonuçlarda etkili olan en önemli sorunun ekonomik kriz olduğuna dikkat çeken Özkiraz, sözlerini şöyle sürdürdü: En büyük etki ekonomik kriz. Sonraki etki kutuplaşma. Tayyip Erdoğan'ın söylemleri o kadar incitici ki arada kalmış bir seçmen varsa onu da doğrudan muhalefete yapışıtırıcı şekilde. Bu seçimde çok şaşırtıcı sonuçlar olacak. İnsanlar hep yanılıyor. Mansur Yavaş örneği yanıltıyor. İnsanlar diyor ki Mansur Yavaş aday olduğu için ülkücüler oy veriyor, o yüzden farkı açıyor. Hayır, çok ciddi sayıda AK Partili de Mansur Yavaş'a oy veriyor. Çok ciddi sayıda AK Partili de Ekrem İmamoğlu'na, Muhittin Böcek'e, Tunç Soyer'e oy verecek. İlk defa geçişkenlik bu seviyede olacak." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar