Antep'te çete tarafından zorla alıkonulan Suriyeli mülteciler köle işçi olarak çalıştırılmak istendi

Antep'te çete tarafından zorla alıkonulan Suriyeli mülteciler köle işçi olarak çalıştırılmak istendi
Antep'te çete tarafından alıkonulan 10 Suriyeli mülteci zorla tarım işçisi olarak Adana'ta götürülürken tesadüf sonucu kurtuldular.

Antep'te bir grup Suriyeli mülteci, çete tarafından zorla alıkonuldu. Çok kötü koşullarda bir evde tutulan mülteciler, zorla tarım işçisi olarak Adana'ya götürülürken tesadüf sonucu kurtuldular.

Osmaniye'de polis, E-90 Otoyolu'nda denetim yaparken hafif ticari bir aracı durdurdu. Araçtan Suriyeli 10 mülteci indi. Bu kişilerden ikisinin geçici koruma kimlik belgesi olan A.Ş. ve M.R. olduğu belirlenirken, 8 kişinin ise kaçak yollardan Antep'e geldikleri öğrenildi.

ANTEP'E GELDİLER, ÇETE TARAFINDAN KAÇIRILDILAR

Tercüman aracılığıyla ifadeleri alınan göçmenler, Türkiye'ye girdikten sonra Antep'te insan kaçakçılığı yapan bir şebeke tarafından kaçırıldıklarını söylediler. Alıkonuldukları evlerde insani ihtiyaçlarının karşılanmadığını, paraları ile telefonlarının alındığını, tehdit edilerek araca bindirildiklerini ve tarım işçisi olarak çalıştırılmak üzere Adana'ya götürüldüklerini belirten göçmenler, serbest kalmaları için de kişi başı bin 200 dolar istendiğini anlattılar.

A.Ş. ve M.R. gözaltına alındı, göçmenler ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan A.Ş. ve M.R. sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (DHA)

Öne Çıkanlar