Arabanın alarmını kapatmak isteyene polis şiddeti

Arabanın alarmını kapatmak isteyene polis şiddeti
Polis şiddetini çevredeki yurttaşların da balkon ve camlarından 'Faşist polisler' diye bağırarak protesto ettiği görülüyor.

Zeytinburnu’nda bir ailenin daha polisler tarafından darp edilmesi görüntülere yansıdı. Darp edilen kişi gözaltına alınırken, olaya tanıklık eden yurttaşlar, balkon ve camlarda polis şiddetini protesto etti.

Son günlerde giderek artan polis ve bekçi şiddetine bir yenisi daha eklendi. Tekirdağ Çorlu, Edirne Keşan, Kadıköy, Eyüp, Zeytinburnu ve Cizre'de karşılaşılan olayların akabinde son olarak Zeytinburnu’nda sokağa çıkma yasağı ihlal edildiği gerekçe gösterilerek, bir ailenin polisler tarafından darp edildiği görüntülere yansıdı.

Olaya tanıklık eden ve Mezopotamya Ajansı'na görüntüleri paylaşan kişilerin aktarımlarına göre olay Gökalp Mahallesi’nde gerçekleşti.

Olaya tanıklık eden yurttaşların aktarımlarına göre; arabasının alarm sesinin kapatmak üzere sokağa çıkan bir yurttaş, polisler tarafından sert bir dille uyarıldı. Polislere durumu açıklamaya çalışan kişiyi dinlemeyen polisler, yurttaşı darp etmeye başlıyor. Ardından olay yerine gelen yurttaşın annesi ve görüntülere de yansıyan bir kadın ise; polisler tarafından darp ediliyor. Dakikalarca darp edilen yurttaşın gözaltına alındığı belirtilirken, darbe maruz kalan annesinin başörtüsünün darp esnasında başından düşmesi de görüntülere yansıdı.

Görüntülerde sokak ortasında yaşanan polis şiddetini çevredeki yurttaşların da balkon ve camlarından "Faşist polisler" diye bağırarak protesto ettiği görülüyor.

Darp edilen yurttaşın halen gözaltında olduğu öğrenildi. 

Öne Çıkanlar