Araştırma: Leonardo Da Vinci'nin soyundan gelen en az 14 kişi hala hayatta

Araştırma: Leonardo Da Vinci'nin soyundan gelen en az 14 kişi hala hayatta
Avrupa'daki Rönesans döneminin en önemli ressam, heykeltıraş ve mucitlerinden olan İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci'nin günümüzde en az 14 akrabasının yaşıyor olabileceği ortaya çıktı.

Konuya dair akademik dergi Human Evolution'da yayımlanan bir makaleye göre ünlü İtalyan bilim insanı ve sanatçının, yapılan DNA testlerine göre günümüzde bilinenlerin haricinde, onun soyundan gelen farklı akrabalarının daha yaşadığı tahmin ediliyor.

"Leonardo Da Vinci DNA Project" adı altında yapılan incelemede, toplamda 21 nesil boyunca 4 farklı sülalede Rönesans dehasının genetik kodları araştırıldı.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre, araştırmacılar özel ve kamu arşivleriyle, Da Vinci'nin bilinen akrabalarına ait birçok tarihi belgedeki verileri bir araya getirdi. Çalışmada Da Vinci'nin bilinen mirasçılarından önemli bilgiler alındı ancak bu kişilerin isimleri, özel hayatın mahremiyeti açısından gizli tutuldu.

Bilim insanları Leonardo Da Vinci'nin ADHD (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) hastası olduğunu belirtirken, görsel hafızasının gücünü, sol elini kullanması, erken gelişmiş vücut yapısı ve bazı önemli fiziksel özelliklere sahip olmasının nedenlerini araştırdı. Söz konusu çalışmada ünlü sanatçıyla ilgili ilk kez tarihsel ve bilimsel veriler bir araya getirildi.

Araştırma sonucuna göre günümüzde Leonardo Da Vinci'nin soyundan gelen 14 kişinin yaşadığının tahmin edildiği açıklandı.

1452 yılında doğan Leonardo Da Vinci'nin en bilinen eserleri arasında "Mona Lisa" ve "Son Akşam Yemeği" tablolarıyla "Hz. Davut heykeli" yer alıyor. Da Vinci bilim, matematik, mimarlık, tasarım, mühendislik, jeoloji, haritacılık, heykeltraşlık, çizim ve resim alanlarında da sayısız esere ve çalışmaya imza atarak döneminin en ünlü tarihi kişiliklerinden biri olarak kabul ediliyor.

DA VINCI'YE AİT KÜÇÜK BİR KARALAMA 12 MİLYON KARALAMA

Da Vinci'nin yapıtları, günümüzün antika meraklıları ve koleksiyonerleri tarafından en çok aranılan eserler arasında yer alıyor.

2020 senesinde bir kişi, Da Vinci'ye ait Paris Louvre Müzesi'nde sergilenen Mona Lisa tablosunun senelik bakım ve testi için 98 bin ABD Doları ödemiş, geçtiğimiz hafta ünlü İtalyan sanatçıya ait küçük bir karalama 12 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Öne Çıkanlar