Arkadaşları ile sohbet ederken merak etti, AKP'ye üye yapıldığını öğrendi

Arkadaşları ile sohbet ederken merak etti, AKP'ye üye yapıldığını öğrendi
Sosyal medyada durumu paylaşan yurttaş, AKP tarafından engellendi.

Yurttaşlar bilgisi dışında AKP’ye üye yapılmaya devam ediyor. Bu kez Sakarya’da arkadaşları ile sohbet ederken merak edip parti üyeliğini sorgulayan bir kişi AKP üyesi olduğunu öğrendi. 

Adapazarı’nda yaşayan  Mecit Yakupoğlu, arkadaşlarıyla yeni anayasa paketinde siyasi parti yasasında değişiklik olup olmayacağını konuşurken herhangi bir siyasi partiye üyeliği olup olmadığını merak etti. E-devlet üzerine kontrol edince kendi bilgisi dışında iki yıl önce AKP’ye üye yapıldığını öğrendi.

Yakupoğlu, AKP’ye üye olduğunu öğrenmesini, "Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarımla Serdivan’da bir çay bahçesinde otururken yeni anayasa paketinin yayınlanacağını, bu paket açıklanınca okumamız gerektiğini düşündük. Sonrasında bu anayasa paketinde neler olduğunu, Siyasi Partiler Kanunu’nun değişip değişmeyeceği hakkında kendi aramızda konuşurken konu ‘Acaba bir siyasi partiye biz üye miyiz’ sorusuna geldi.

Biz dedik ki ‘Üye olup olmadığımızı nereden öğrenebiliriz’. Sonra bir arkadaşım e-devletten bakabileceğimi söyledi. Ben de bir bakayım dedim. Zaten hatırladığım kadarıyla bir buçuk sene önce yine bakmıştım. Herhangi bir siyasi partiye üye olmadığım yazıyordu. Arkadaşım söyleyince siyasi parti simgesine tıkladım e-devletten. 2019 2. Dönem Kaynarca AK Parti aktif üyesi olduğum yazıyordu. Sonra dedim ki ‘Bu imkansız’. 2019 2. Dönem Kaynarca AK Parti üyeliği ve ben yan yana gelecek şeyler değiliz" şeklinde anlattı.

Parti üyelik bilgilerinin ekran görüntüsünü alıp sosyal medya hesabından paylaştığını söyleyen Yakupoğlu, "Sakarya’da AK Parti’nin temsilcilerini, seçim koordinasyonu ile ilgilenenleri ve AK Parti Kaynarca ilçe teşkilatını etiketleyerek bir yazı yazdım ‘Bu hareket size yakışır’ tarzında bir not ile. Sonrasında AK Parti Kaynarca teşkilatından bir yetkili beni aradı. ‘Böyle bir konu varmış. Bu konudan dolayı bize üst taraftan bir baskı var. Sizi buraya kimin üye yaptığını öğrenmemiz için kimlik bilgilerinizi bizimle paylaşır mısınız’ dedi. Kendi rızam doğrultusunda ‘Girip kimin olduğunu öğrenecekseniz ben size bilgilerimi veririm’ dedim. Kendisi kimlik bilgilerimle girdi; sistemden nerede, ne zaman ve kimin üye yaptığına baktı. Bana ‘Beyefendi sizin üyeliğiniz buradan değil, İstanbul Kartal temsilciliğinden oluşturulmuş’ dedi. Ben Kartallı değilim, İstanbul nüfusuna kayıtlı değilim. Kaynarca’daki Ak Parti temsilciliğini geçtim, ben Kartal’daki temsilciliğin bile nerede olduğunu bilmiyorum. Şimdi böyle bir durum var. Üzerindeki topu atıp, kendi siyasi kadrosunun baskısından kurtulma, olayı çözüme götürme gibi herhangi bir niyetleri yok. Ben o dönemde Karabük’te üniversitede okuyorum. Kartal neresi, Karabük neresi? Herhangi bir şekilde alakamız yok. Hadi diyelim biz kalktık, işimiz gücümüz yok Kartal’da üye olduk. Benim, diyorum ki; 2019’un ikinci döneminde yani hazirandan sonraki dönemde Kaynarca teşkilatına naklimi kim aldı? Ben nüfusa kayıtlıydım diyelim Kartal’da, -ki öyle bir şey yok, çocukluğumdan beri nüfusta Kaynarca ilçesine kayıtlıyım- benim Kartal’dan Kaynarca’ya naklimi kim aldırdı’ diyorum, ona cevap yok" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından kendisi gibi başkalarının da üye yapıldığı mesajı aldığını söyleyen Yakupoğlu, "Paylaştıktan sonra da bir kişi Trabzon’dan ‘Benim de üyeliğim varmış. Ben de üyeliğimi iptal ettirdim’ diye bir mesaj attı; sosyal medyadaki tweetimin altına. Başka AK Parti üyesi çıkan bir kişi daha var. O adının söylenmesini istemedi. O da AK Parti üyesi çıktı. ‘Buyur gel sen de röportaj ver, durumu izah et’ dedim. Kendisi de ‘Benim kamu personeli olmak için yapmış olduğum başvurularım var. Bu başvuruların olumsuz etkilenmemesi için bu usulsüz ve kötü düzeni, kimsenin haberi olmadan yapılan bu olayı anlatamam’ dedi. Bir korku var. Korkunun karşısında mağduriyet var. Mağduriyetini korkudan söyleyemediğin bir durum var. Böyle bir paradoks" dedi.

Sosyal medya hesabının AKP Kaynarca teşkilatı tarafından engellendiğini söyleyen Yakupoğlu, "Sosyal medyada bu olayı paylaştıktan sonra Kaynarca AK Parti temsilciliğinden beni aradılar. Birkaç tane soru sordular. Bir gün sonra sosyal medya hesabımdan baktığımda Kaynarca AK Parti teşkilatı benim sosyal medya hesabımı engellemiş. Keşke engellemeseydiniz de karşılıklı oturup medeni insanlar gibi fikirlerimiz karşılıklı çatışsaydı da bir sonuca varsaydık" diye konuştu. (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar