Artı Medya, Basın İş ve DİSK'ten ortak açıklama: Özgür basın, örgütlü sendika!

Artı Medya, Basın İş ve DİSK'ten ortak açıklama: Özgür basın, örgütlü sendika!
'Sürecin geldiği noktada DİSK, Artı Medya, tüm çalışanlar ve Basın-İş kazançlı çıkmıştır.'

Basın İş ile Artı Gerçek ve Artı TV’ye hizmet üreten şirketlerde yaşanan sorunlara ilişkin Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) arabuluculuğuyla Artı Medya yöneticileri arasında yapılan müzakerelerde önemli bir adım atıldı.

Artı Medya yönetimi, DİSK-Basın İş ve DİSK Genel Merkezi’nin yaptığı ortak açıklamada, halkın haber alma hakkı için emek, demokrasi ve barıştan yana bir yayıncılık politikası izlediği vurgusu yapılan Artı TV ve Artı Gerçek haber sitelerine ilişkin, "DİSK’in garantörlüğünde yürütülen görüşmelerde Basın-İş ve Artı TV/Artı Gerçek yönetimince, geçmişte yaşanan olumsuzlukları aşma, sorunları çözme ve geleceğe bakma doğrultusunda gösterilen olumlu tutum sonucunda çalışma barışının sağlanması için gerekli adımlar atıldı" bilgisi paylaşıldı.

Çalışanların taleplerinin yerine getirilmesi ve sendikal müzakere sürecine ilişkin kamuoyunun bilgilendirildiği açıklamada, "Medyanın teksesliliğe boğulmak istendiği ülkemizde hakikat mücadelesinin en önemli mevzilerinden olan Artı TV ve Artı Gerçek’in yönetimi arasında kurulan diyalog zemini ve varılan nokta anlamlıdır, oldukça da değerlidir" diye belirtildi. Tarafların, çalışanların talepleri doğrultusunda hiçbir çalışanın mağdur olmadığı, Artı TV/Artı Gerçek’in ve dolayısıyla hakikat mücadelesinin daha da güçleneceği bir çözüm yolunda irade beyan ettiği bilgisi aktarıldı.

Artı Medya yönetimi ile Basın İş ve DİSK’in yaptığı ortak açıklamada şöyle denildi:

"Artı TV ve Artı Gerçek için hizmet üreten iki şirkette yaşanan sorunlara dair Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), DİSK/Basın-İş ve Artı TV/Artı Gerçek yöneticilerinin bir süredir devam ettirdiği müzakerelerde önemli bir yol kat edildi.

DİSK’in garantörlüğünde yürütülen görüşmelerde Basın-İş ve Artı TV/Artı Gerçek yönetimince, geçmişte yaşanan olumsuzlukları aşma, sorunları çözme ve geleceğe bakma doğrultusunda gösterilen olumlu tutum sonucunda çalışma barışının sağlanması için gerekli adımlar atıldı.

Türkiye’de iktidarlardan ve siyasi partilerden bağımsız biçimde sınıf ve kitle sendikacılığının temsilcisi olarak tam 54 yıldır işçi sınıfının haklarının korunması ve geliştirilmesi için onurlu bir mücadele yürüten DİSK, onun kurucu sendikalarından olan Basın-İş ve medyanın teksesliliğe boğulmak istendiği ülkemizde hakikat mücadelesinin en önemli mevzilerinden olan Artı TV ve Artı Gerçek’in yönetimi arasında kurulan diyalog zemini ve varılan nokta anlamlıdır, oldukça da değerlidir.

Taraflar çalışanların talepleri doğrultusunda hiçbir çalışanın mağdur olmadığı, Artı TV/Artı Gerçek’in ve dolayısıyla hakikat mücadelesinin daha da güçleneceği bir çözüm yolunda irade beyan etmişlerdir.

Geçmişte yaşanan hatalardan, diyaloğun aksayan yönlerinden, yeniden diyalog kurulmasını zorlaştıran kastı aşan söylem ve eylemlerden sonuçlar çıkarılmış, bu tipten "yol kazalarının" tekrar yaşanmaması için neler yapılabileceği hep beraber gözden geçirilmiştir.

Halkın gerçekleri öğrenme ve haber alma hakkını savunmak için yola çıkan; demokrasiden, barıştan, emekten ve özgürlükten yana bir yayın politikası benimseyen Artı TV ve Artı Gerçek’in işlevini daha da güçlü biçimde yerine getirmesi gözetilmiştir.

Sürecin geldiği noktada DİSK, Artı Medya, tüm çalışanlar ve Basın-İş kazançlı çıkmıştır.

Sendikal örgütlenmenin güçlenmesinin Türkiye’de basın özgürlüğü ve demokrasi mücadelesi açısından da önemli olduğunun bilinciyle davranan Artı TV ve Artı Gerçek yönetimi, üyelerinin haklarını korurken her zaman "Artı TV biziz!" diyerek kurumu ve çalışanların emeklerini sahiplenen DİSK/Basın-İş Yönetim Kurulu ve emekçilerin haklarının korunmasının yanı sıra emeğin hakikatine yer veren az sayıdaki mecraya sahip çıkılması gerektiği tespitiyle sürece dahil olan DİSK Yönetim Kurulu olarak özgür basının güçlendirilmesi için omuz omuza olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Öne Çıkanlar