22 bin 104 TL olarak açıklanan asgari ücrete KESK ve DİSK'ten de tepki geldi. DİSK açıklamasında "İşçilerin temsili olarak dahi yer almadığı apar topar bir toplantı ile tebliğ edilen bu asgari ücret hükümsüzdür" denildi.
DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, Kartal Meydanı'nda açıklama yaptı: 'Asgari ücret, yoksulluk sınırı dikkate alınarak belirlenmelidir. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilmelidir.'
KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve Tüm Emeklilerin Sendikası’nın Meclis önünde yapmak istediği açıklamaya izin verilmedi. Polis, eylem yapan emeklilere ve haber takibindeki gazetecilere fiziki müdahalede bulundu.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Asgari Ücret Komisyonu'nun toplantısı öncesinde DİSK’in asgari ücret raporu ve taleplerini açıkladı. Asgari ücretin eridiğini vurgulayan Çerkezoğlu "Afaki enflasyon hedeflerine göre bir artış asla kabul edilemez" dedi.
25 Kasım Kadına Şiddetle mücadele günü' kapsamında Eskişehir'de yürüyüş düzenleyen kadınlar “Kadın cinayetlerini, şiddet ve tacizi durdurun” dedi.
Kadıköy Belediyesi işçilerinin grev kararı, belediye tarafından toplu iş sözleşmesinin imzalandığının duyurulmasıyla 1 dakika sonra bitti. Sözleşmenin kendilerinden habersiz imzalandığını belirten belediye işçileri duruma tepki gösterdi.
DİSK Genel İş tarafından haberleri olmadan toplu sözleşme imzalandığı gerekçesiyle grevi sürdüren Kartal Belediyesi işçilerine destek mesajı atan Buca Belediyesi İşyeri Baş Temsilcisi Ayça Pektaş görevden alındı.
Karşıyaka Belediyesi'nde imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, ücretlere ortalama yüzde 41 zam yapıldı. Yan haklarda yüzde 105’e varan oranlarda iyileştirme sağlandı.
İzmir’de CHP'li Bornova ve Buca belediyelerinin ardından Bayraklı Belediyesine de grev kararı asıldı. Genel İş Sendikası İzmir 6 No’lu Şube Yöneticisi Metin Akıcı, Özgür Özel'e atıf yaptı: Geçim yoksa mücadele var, grev var. 26 Kasım günü greve çıkıyoruz
TÜSİAD heyeti, DEM Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. DEM Parti, ziyarette güncel gelişmeler, ekonominin durumu, hukuk ve demokrasi alanında yaşanan gelişmelerin konuşulduğunu belirtti.
DİSK, ‘Geçinemiyoruz' sloganıyla Saraçhane Parkı’nda toplandı. Büyük işçi buluşmasına katılan işçiler Artı Gerçek’e konuştu: “Derdimiz ekmeğimiz. Sadece adalet istiyoruz.”
DİSK, İstanbul Saraçhane’de 25 Eylül Çarşamba günü yapılacak ‘Büyük işçi buluşması’ öncesinde Beşiktaş’ta açıklama yaptı. Arzu Çerkezoğlu: "Biz bu mücadeleyi büyütmeye kararlıyız."
Mersin’de düzenlenen 'geçinemiyoruz' mitinginde konuşan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, iktidarın orta vadeli programında işçi sınıfına kıdem tazminatı tuzağı kurulduğunu belirterek “Ölmek var, dönmek yok. Tazminatı vermek yok” dedi.
DİSK, Gebze İşçi Buluşması'nda OVP'ye tepki göstererek kıdem tazminatının Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile ortadan kaldırılmaya çalışıldığını vurguladı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Kıdeme uzanan eller kırılır, ölmek var dönmek yok" dedi.
DİSK’in "gelirde adalet, vergide adalet" talebiyle düzenlediği eylemler devam ediyor. Tekirdağ’daki Trakya İşçi Buluşması'nda konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Örgütlemeden bu kara tabloyu ortadan kaldırmak mümkün değil" dedi.
DİSK, İstanbul'da "gelirde ve verigide adaletin sağlanması" için eylemi yaptı. Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, 13 Eylül’de Mersin’de yapacakları bölgesel mitingle yeni bir mücadele süreci başlatacaklarını söyledi.
DİSK, Ankara'da "Artık yeter, geçinemiyoruz" sloganıyla eylem düzenledi. DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Birgül Kaya, "1 Ekim'de Meclis'in açılmasıyla, vergide adalet yasasının oy birliğiyle Meclis'ten geçmesini istiyoruz" dedi.
DİSK temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, iktidarın getirmeye çalıştığı 'esnek çalışma modeli'nin işçilerin temel haklarını hedef aldığını belirtti. Arslanoğlu, buna karşı örgütlenerek mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kocaeli Gebze’de bulunan Mersen Fabrikası'nda grev yapan işçilerle bir araya geldi. Çerkezoğlu, “Bu işsizliğe, hayat pahalılığına asla mahkum değiliz” dedi. İlk bölge mitingi 13 Eylül’de Mersin’de yapılacak.
DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Temmuz 2024 raporuna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 19 bin 423 lira, yoksulluk sınırı ise 67 bin 186 lira oldu. Tek kişilik hane için yoksulluk sınırı ise 31 bin 181 lira olarak hesaplandı.
Polonez Gıda'da işten çıkarılan işçiler, Ataşehir'deki genel müdürlük önünde eylem yapmak istedi. Çevik kuvvet ile işçiler arasında arbede yaşandı, polis biber gazıyla müdahale etti. İşçilerin direnişi 28. gününde devam ediyor.
TÜİK'e göre işsizlik oranı Haziran'da %9,2'ye, genç işsizlik %17,6'ya yükseldi. DİSK-AR, geniş tanımlı işsizliğin %29,2'ye çıktığını ve gerçek işsiz sayısının 12 milyona dayandığını açıkladı. DİSK Başkanı Çerkezoğlu, "Bu kara tabloyu hak etmiyoruz" dedi.
CHP’li Kemalpaşa Belediyesi’nde işten çıkarılan Genel İş üyesi işçileri direnişlerini sürdürürken Artı Gerçek'e konuştu: Belediye önünde eylemlerimizi sürdüreceğiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Günün sonunda kazanan biz olacağız.
Yüzde 0,99 oranıyla baraj altında bırakılan Dev Sağlık-İş’in itirazının ardından kayıtların incelenmesi sürüyor. İtiraz süreci devam ederken Dev Sağlık-İş’in çoğunlukta olduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi için bugün yetki başvurusu yapıldı.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ortak açıklamayla AYM'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin "Yok hükmündedir" kararının uygulanması gerektiği vurgulandı: "Kararlara uyulmasının hukuk devletine bağlılık gereği zorunlu olduğunu hatırlatıyoruz."
İzmir'in Konak ilçesinde DİSK binasında yangın çıktı. Bir kişinin dumandan etkilendiği yangının çatı katındaki sistem odasında çıktığı belirlendi.
CHP'li Edirne Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Yüzde 52 zamla en düşük işçi ücreti 35 bin TL'ye yükseldi.
Güvenlik-Sen Genel Başkanı Barış Aslan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA Güvenlik Şirketi’nin, üyelerine sendikadan ayrılmaları için baskı uyguladığını belirtti.
Kemal Türkler, katledilişinin 44’üncü yılında mezarı başında anıldı. Anmada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, kendilerine bırakılan yoldan ve çizgiden ilerleyerek, mücadeleyi büyüttüklerini söyledi.
Çağrı merkezi çalışanları asgari ücretle, güvencesiz koşullarda çalışıyor, kıdem tazminatı gibi hakları ellerinden alınıyor. Müşterilerden azar işiten, üstlerinin de aşağılayıcı tavırlarına maruz kalan çağrı merkezi çalışanları yaşadıkların anlattı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.