DEM Partili Temel: CHP direksiyonu milliyetçi dayatmalara göre kırdı

Meclis komisyonunun PKK lideri Abdullah Öcalan'ı İmralı'da ziyaret etme kararına CHP'nin karşı çıkması siyasette tartışmalara neden oldu. DEM Partili Temel, CHP'nin kararını 'stratejik hata' olarak değerlendirdi ve 'direksiyonu milliyetçi eğilimlerin dayatmalarına göre kırdığını' söyledi.

DEM Partili Temel: CHP direksiyonu milliyetçi dayatmalara göre kırdı

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun PKK lideri Abdullah Öcalan’a dair aldığı görüşme kararına CHP’nin karşı tutum almasını değerlendirdi.

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Temel, CHP’nin karşı tutumu ile ilgili “Kürt meselesinin çözümündeki tarihin en kritik aşamasında, böylesi bir karar aldı yani direksiyonu milliyetçi eğilimlerin dayatmalarına göre kırdı. CHP böyle bir aşamada klasik çözüm karşıtlığına teslim olmuştur” dedi.

'STRATEJİK HATA'

CHP’nin son derece 'stratejik bir hatta' yaptığını da söyleyen Temel, “Milliyetçi ve savaş rantçılarının dayatmalarına göre bir tutum aldı. Ama biz DEM Parti olarak CHP’de çözümden yana güçlü bir sol ve demokrat damarının olduğunu biliyoruz, onları önemsiyoruz. Bu damarın, alınmış olan bu yanlış karara karşı doğru bir yerde duracağına ve bundan sonra CHP’yi bu stratejik hatadan çıkaracaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Komisyonun ziyaret kararını da değerlendiren Temel, “Meclisin İmralı’ya gidiş için aldığı bu karar tarihidir. Bu karar bazı çevreler tarafından muğlaklaştırılmaya çalışılan bir çok görüş ve tartışmaya çok net bir ayna tutacaktır. Sayın Öcalan görüşlerini aracısız, toplumun iradesi olan Meclis’e yansıtacak, tarihsel çözüm projelerini kayda geçirecek” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

chp imralı Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dem parti