Tutuklu gazeteciler için “#gazeteciliksucdegildir” ve “#tutuklugazetecilereozgurluk” etiketleriyle hashtag çalışması başlatıldı.
DEM Parti, DBP ile TJA, Rojava'ya yönelik saldırılar, gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin'in katledilmesi ve buna dair yapılan açıklamada yedi gazetecinin tutuklanmasını protesto etmek için Suruç'ta nöbet eylemi başlattı.
DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, Kartal Meydanı'nda açıklama yaptı: 'Asgari ücret, yoksulluk sınırı dikkate alınarak belirlenmelidir. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilmelidir.'
Diyarbakır'da eylem ve açıklamalar polis ablukasına alınıyor, sloganlar ve konuşmalar polis tarafından anonslarla engellenmeye çalışılıyor. Siyasetçi ve hukukçular sivil toplumun, siyasetin ve halkın sesinin kısılmak istendiğini dile getiriyor.
Emekliler, Kartal'da kefen giyip iktidara seslendi: Bize ‘tasarruf edin’ diyorlar. Kendileri bir yılda 26 bin asgari ücret tutarı kadar parayı sadece giyim için harcayabiliyorlar. Seçim gelecek, devran dönecek, AKP emekliye hesap verecek.
Geceyi Çatalca Adliyesi önünde geçiren Polonez işçileri, 'Anayasal Hak Yürüyüşü'nün ikinci gününde de polis engeliyle karşılaştı. Yürüyüşlerine izin verilmeyen işçiler oturma eylemi başlattı.
Aile hekimlerinin iş bırakma eylemine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları destek verdi: Aile hekimlerinin sesine kulak verelim, mücadelelerini büyütelim. Sağlığımızın geleceğine hep birlikte sahip çıkalım.
Diyarbakır'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla erkekler tarafından eylem yapıldı. Eylemde, 'Jin Jiyan Azadi sloganı binlerce yılda oluşturulan eril zihniyet iktidarının temellerini sarsıyor' denildi.
DEM Partili Dersim ve CHP'li Ovacık belediyelerine kayyım atanması sonrası başlayan protestolar sürüyor. Halk ve siyasi parti yöneticileri, Seyit Rıza Meydanı'ndan, kayyım politikasına son verilmesi çağrısı yaptı.
Ankara'daki Çayırhan Termik Santrali’nde varlık satışına karşı yaklaşık 500 işçinin yeraltına inerek başlattığı eylem 48 saati geride bıraktı. Kontrol ekibi, bu sabah işçilerin alkışları eşliğinde maden ocağına indi.
Kayyım atanan Halfeti'de protestolar ikinci gününde. Halfeti Belediye Eşbaşkanı Saniye Bayram ve Halfetili kadınlar kayyıma karşı mücadeleyi Artı Gerçek'e anlattı.
Kayyım atanan DEM Partili Halfeti Belediyesi önündeki protestolar ikinci gününde sürüyor. DEM Parti Urfa Milletvekili Mithat Sancar: Kayyım uygulaması demokrasinin temel şartının yani halk iradesinin inkârıdır. Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştiriyor.
CHP'li Bornova Belediyesi'nde 11 Kasım'da greve çıkmaya hazırlanan işçiler bugün üç saatlik iş bırakma eylemi yaptı. Genel İş İzmir 7 Nolu Şube Sekreteri Uğur Nazlıoğlu: Olacaksa masada, olmayacaksa 11 Kasım’da grevle olacak.
Maaşların geç ödenmesi nedeniyle sık sık eylem yapılan Karşıyaka Belediyesi’nde 400’ün üzerinde memur dört aydır sosyal denge tazminatı alamıyor. Tüm Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube Yöneticisi Fırat Belen: Ekonomik krizin bizlere kesilmesini kabul etmiyoruz.
KESK, Adalet Bakanlığı önünde yaptığı eylemle OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lerle kamu görevinden ihraç edilen üyelerinin haklarının iadesini istedi.
Karşıyaka Belediyesi işçileri geciken maaşlarından dolayı belediye binası önünde eylem yaparak belediye yönetimine tepki gösterdi. En son ağustosta 7 bin TL yatırılırken, edinilen bilgilere göre bir işçinin alacağı en düşük alacak 100 bin TL civarında.
Konya Meram Belediyesi, Yenibahçe Meram Gödene'de bulunan kaçak yapılar hakkında yıkım kararı aldı. Karar sonrası gidecek yerlerinin olmadığını söyleyen vatandaşlar, belediye önüne gelerek slogan attı. 'Canımızı da alacak. Başka çaremiz kalmadı'
Tüm Köy Sen üyesi çiftçiler Amasya'nın Merzifon ilçesinde eylem yaptı. Taban fiyat uygulamasına geçilmesini, girdilerde ÖTV ve KDV'nin kaldırılmasını, borçlarının silinmesini isteyen çiftçiler aralık ayında Ankara'da eylem yapmaya hazırlanıyor.
Mersin’de emekli dernekleri, evi olmayan emeklilerin kira verecek gücünün kalmadığına dikkat çekerek belediyeden emeklilere özel kiralık sosyal konut üretmelerini istedi. Emekliler hükümete de 'belediyeleri engellenmeyin' çağrısı yaptı.
Mersin'de liman genişletme projesinde açığa çıkan asbestli atıkların yeniden denize döküldüğü iddiaları protesto edildi. DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, soru önergelerine bile yanıt verilmediğini söyledi: Devlet kurumları üç maymunu oynuyor.
Çorum’da kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda çay, kahve setleri ve su ısıtıcıları kaldırıldı. Eğitimciler duruma tepki gösterdi: Öğretmenin içtiği çaya göz dikmeyin. Tasarruf yapacaksanız Saray’ı boşaltın.
Ankara girişinde polisler tarafından engellenen Fernas Madencilik işçilerine muhalefet partisi temsilcilerinin girişimleriyle yol açıldı. İşçiler Meclis'e baretsiz, yeleksiz ve yalınayak girdiler.
Kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak bilinen düzenlemenin yürürlüğe girmesinin üzerinden 58 gün geçti. İstanbul’da bir araya gelen yaşam hakkı savunucuları bir kez daha 'Yasayı geri çek' çağrısında bulundu.
169 edebiyatçı ve yazar anayasal hakları için Soma’dan Ankara’ya yürüyen Fernas işçilerine destek verdi. Fernas Madencilik sahiplerini müzakere ve çözüm için sorumluluk almaya çağıran yazarlar, işçilerin taleplerinin hayati olduğunu vurguladı.
Türk-İş’e bağlı sendikalara üye işçiler dün başlattıkları 'Zordayız, Geçinemiyoruz' eylemlerini bugün de devam ettirdi. Türkiye'nin dört bir yanında işçiler, işyerlerinde eylem yaptı.
İzmir'de karayolları ve DSİ işçileri, hükümetin ekonomi politikasını halkı geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktığını belirterek iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Açıklamada, "Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz" denildi.
Pazar günü neşeli bir yazı yazmak istedim. Yoksa hava gri, ortalık umutsuzluktan geçilmiyor, Herkesin sadık yâri cep telefonu bile, biraz uzakta masada duruyor artık, ne olur ne olmaz patlar matlar diye.
Direnişteki Polonez işçileri, eylemlerinin 60’ıncı gününde ters kelepçeyle gözaltına alındı. Polis, işçilerin eylem alanı dağıttı. Gözaltına alınmayan ve eyleme devam eden işçiler konuştu: Sanmasınlar vazgeçeceğiz; bizi buradan çıkaramayacaklar.
Adana'da "irade gaspı" eylemleri sonrası gözaltına alınan 10 çocuk hakkında ağır suçlamalarla dava açıldı. Savcılık her bir çocuk için 20 yıla kadar hapis cezası talep ederken, davanın ilk duruşması 4 Aralık'ta Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Akcanlar Tekstil işçilerinin vergi kesintilerine, yedili çalışma sistemi dayatmasına ve kötü çalışma koşullarına karşı başlattığı direniş 28. gününde. İşçiler, bugün aileleriyle birlikte fabrikanın önünde eylem yaptı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.