Tutuklu gazeteciler için “#gazeteciliksucdegildir” ve “#tutuklugazetecilereozgurluk” etiketleriyle hashtag çalışması başlatıldı.
Rojava'da katledilen meslektaşları için katıldıkları protestoda gözaltına alınıp serbest bırakılan gazeteciler, adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Gözaltında bizi sarı torbalarla tehdit ettiler. Yani bizi ölümle tehdit ediyorlar" denildi.
Hakkında verilen hapis cezası onaylanan Gazeteci Murat Verim tutuklandı.
Diyarbakır'da bir araya gelen gazeteciler 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’ne ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada tutuklu gazetecilerin durumuna tepki gösterildi ve cezaevlerinde tutulan tüm gazetecilerin serbest bırakılması gerektiği vurgulandı.
DFG ve MKGP, tutuklu gazetecilerle dayanışmak amacıyla 'Bir Haber de Senden' kampanyası başlattı. Yapılan açıklamada, ‘Haber ve yazılarınız güç katacaktır, basının ayağına takılan pranga kıracaktır' denildi.
Özel af niteliğindeki kanunla şahıslara karşı adli suç işleyenler tahliye oldu. Tutuklu gazeteci, akademisyen, bürokrat ve politikacılar ölüm riski altında kaderlerine terk edildi.
Diyarbakır’da ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazetecinin avukatları, ‘tutuklamanın hukuka aykırılığı’ nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.
Dumlu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde çıplak aramaya maruz kaldığını ve tek kişilik hücreye konulduğunu aktaran tutuklu gazeteci Ziya Ataman 'sürgüne yollandığını' bildirdi.
Diyarbakır Cezaevi’nde tutulan 16 gazeteci, sistematik bir şekilde su kesintisinin yaşandığını anlatarak, sosyal faaliyet ve mektup haklarının engellendiğini bildirdi.
Diyarbakır’da tutuklu gazeteci Zeynel Abidin Bulut, elektrik giderlerinin kendilerine fatura edildiğini ve ödememeleri halinde hesaplarından kesinti yapılacağını aktardı.
Sayın yetkililer, arkadaşlarımı serbest bırakın, onların evlerinde bekleyenleri var, kalem ve kameralarını kaldıracak birileri nasıl olsa bulunur, hep öyle olmadı mı zaten?
Gazeteci Ragıp Duran, herkes açısından son derece önemli bir rol oynayan Kürt medyasının, insanların ufkunu açacak haberler yapmasının iktidarı rahatsız ettiğini belirtti.
Tutuklu 16 Kürt gazetecinin serbest bırakılması için İstanbul, Mersin ve Diyarbakır'da eylem yapıldı. Açıklamada 'Onlar suçlu değil, onları hapsedenler suçludur' vurgusu yapıldı.
Kürt gazetecilere yönelik 16 kişilik toplu tevkifat ile cezaevindeki birinciliği Kürt basını aldı. Bu toplu tevkifatın asıl nedeni Suriye’ye yönelik büyük askeri operasyon hazırlığı idi.
Helikopter Davasında yargılanan gazeteciler, Şenol Balı'ya konuştu. Meslektaşlarının yanında olduklarını söyleyen gazeteciler 'Yaşadıklarımız Diyarbakır’da tekrarlanıyor' diyor.
İktidar medyasının, tutuklanan 16 gazeteciye yapılanları meşrulaştırmaya çalıştığını belirten Medya Ombudsmanı Bildirici, 'Onlara sahip çıkmak için aynı çizgide olmamız gerekmiyor' dedi.
İstanbul ve Ankara'dan Diyarbakır'a dayanışma amacıyla gelen gazetecilere mesaj gönderen tutuklu kadın gazeteciler, "Boyun eğmedik" dedi.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) mezuniyet töreninde bir grup öğrenci, tutuklu gazeteciler için pankart açtı.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezuniyet töreninde bir grup öğrenci, tutuklu gazeteciler için pankart açtı
Dicle Fırat Gazeteciler Derneği basına yönelik hak ihlali raporunu açıkladı. Rapora göre gazetecilere yönelik baskılar artarak devam ediyor.
Gazetecilere yönelik hak ihlalleri 2021 yılında hız kesmeden devam ediyor. Gazetecilere yönelik hak ihlalleri raporunu açıklayan DFG, Şubat ayı basın fotoğrafının karanlık olduğunu belirtti.
Van’da iki köylünün helikopterden atılmasını haberleştiren 4'ü tutuklu 5 gazeteci hakkında ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla iddianame hazırlandı.
Türkiye'de gazetecilere yönelik baskılar devam ediyor. Sadece ocak ayı içerisinde 43 gazeteci mahkemeye çıkarıldı.
Gazeteci Dayanışma Ağı, iktidarın elllerinden aldığı hakları geri getirebilmek için gazetecileri ortak mücadeleye ve dayanışmaya çağırdı.
Erdoğan: Türk medyasının daha demokratik, özgürlükçü ve çok sesli bir yapıya kavuşması yönünde önemli ilerlemeler kaydettik
RSF’nin 2020 yılı basın özgürlüğü raporuna göre, dünya çapında 130’u aşkın gazeteci, salgınla ilgili yaptığı haberler nedeniyle tutuklandı.
Peki kimse sormaz mı, Gülen cemaatinin dinlemeleri üzerinden yargı dağıtmak nasıl iştir? Bunu hangi “yargı reformu” düzeltebilir?
Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, tutukluluğunun 155. gününde ilk defa mahkemeye çıkarılmıştı.
Gazetecilik faaliyetlerinden ötürü 22,5 yıla kadar hapis cezası istenilen Ayşegül Doğan, Demokratik Toplum Kongresi üyeleri ile röportaj yapması suç olarak gösterildi.
Ar, 'Onur Konuğu' olduğu festivalde aldığı ödülü, tutuklu gazetecilere ve 2017 yılından bu yana cezaevinde tutulan iş insanı ve aktivist Osman Kavala'ya ithaf etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.