Kadınlar, Rojin Kabaiş’in ölümünde gerçeklerin açığa çıkması için Kadıköy'de eylem yaptı. Yapılan açıklamada, "Buradan Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş ve ailesine sözümüz olsun, Van’dan İstanbul’a Rojin’e ne olduğunu örgütlü mücadelemizle sormaya devam edeceğiz” denildi.
Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, soruşturmanın genişletilmesi kapsamında savcılıkta ifade verdi.
Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümünün üzerinden 107 gün geçmesine rağmen birçok soru hala yanıtlanmadı. Gizlilik kararı nedeniyle dosyadaki detaylara ulaşamadıklarını belirten Van Barosu Başkanı Sinan Özaraz, taleplerinin yanıtsız bırakıldığını söyledi.
Rojin Kabaiş'in cenazesini 18 gün sonra Mollakasım Sahili'nde bulan Mehmet Emin Ankay, “18 gün boyunca suda kalan ve bedeni 24 kilometre sürüklenmiş birinin kıyafetleri nasıl yırtılmaz?” diye sordu.
İHD Ankara Şubesi Kadın Komisyonu, Rojin Kabaiş soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Adli Tıp raporunun eksik olduğu ve şüpheleri gidermediği belirtildi.
Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümü ile soruşturma sürüyor. Artı Gerçek'e konuşan baba Nizamettin Kabaiş, Diyarbakır Barosu ile birlikte önümüzdeki günlerde Van’a giderek soruşturmayı yürüten savcılarla görüşeceklerini söyledi. Baba Kabaiş, "Tek talebim olayın aydınlatılması" dedi.
'Rojin Kabaiş İçin Adalet Komisyonu' üyeleri, Rojin Kabaiş'in intihar etmediğini belirterek ölümüyle ilgili çelişkilere dikkat çekti. Üyeler,, “Rojin için adalet sağlanana kadar mücadele edeceğiz ve davayı adım adım takip edeceğiz” dedi.
Rojin Kabaiş’in ölümüne dair yeni görevlendirilen savcıya ifade veren aile fertleri, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını ve olayın tüm yönleriyle araştırılmasını istedi.
Rojin Kabaiş’in ailesi, soruşturma için yeni görevlendirilen savcıya ifade verdi.
Rojin Kabiş’in şüpheli ölümünün aydınlatılması için kadınlar tarafından Rojin Kabaiş için Adalet Komisyonları kuruldu. Artı Gerçek'e konuşan komisyon üyesi Hivda Selen, "Dosya bile isteye karanlıkta bırakılmak istendiği için 'Rojin’e ne oldu?' sorusunu kitlelere taşıyacağız" dedi.
Şüpheli ölümü aydınlatılamayan Rojin Kabaiş için Van'da düzenlenen yürüyüşte, dosyadaki kısıtlılık kararının kaldırılarak, etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi çağrısı yapıldı.
Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümü aylardır aydınlatılamadı. Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisiti Aynur Sarıca , "Rojin’e ne oldu?” sorusunu sormaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti. Star Kadın Derneği'nden Meryema Aslan ise, “Gerçekler açığa çıkana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Rojin Kabaiş'in ailesini ziyaret etti. Bucak, adalet mücadelesin süreceği mesajını verdi.
Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümünün üzerinden 84 gün geçmesine rağmen birçok soru hâlâ yanıtlanmış değil. Baba Kabaiş’in kızının ölümünden sorumlu tuttuğu yurt idaresi ise iddialara dair soruları yanıtsız bıraktı.
Bölge baroları Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümünün aydınlatılması için işbirliği yapma kararı aldı. Dosyadaki eksiklere dikkat çeken Van Barosu, kısıtlılık kararının kaldırılmasını istedi. Baro, Kabaiş'in intihar ettiği algısını güçlendirecek haberle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Munzur Üniversitesi öğrencileri, Rojin Kabaiş ve Gülistan Doku için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası konuşan öğrenci Ruken Ecer, "“Katledilen ve kaybettirilen tüm arkadaşlarımızın hesabını soracağız" dedi.
Van Barosu, Rojin Kabaiş soruşturmasında kısıtlılık kararının kaldırılması için kampanya başlattı. Artı Gerçek'e konuşan Baro Kadın Hakları Merkezi'nden Zeynep Demir, "Kısıtlılık kararı dosyayı olumsuz etkiliyor" dedi.
Şüpheli ölümü aydınlatılamayan Rojin Kabaiş’in ailesi, Rojin'in intihar etmediğini katledildiğini söyledi. Dosyadaki çelişkilere dikkat çeken aile, etkin soruşturma yürütülmesini istedi.
Dağkapı Meydanı’nda kadın platformunun basın açıklamasında konuşan Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş, "Çektiğim videoları izliyorum, fotoğraflara bakıyorum, gece gündüz aklımdan çıkmıyor, ağlıyorum. İçim yanıyor. Rojin için adalet istiyorum" dedi.
Dicle Üniversitesi öğrencileri, Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümünün 'intihar' adı altında kapatılmak istendiğine işaret etti. Olayın aydınlatılması için mücadele edeceklerini vurguladı.
Rojin Kabaiş’in katledildiğini söyleyen kuzeni Azad Kabaiş, adaletin yerini bulması için dayanışma çağrısında bulunuldu.
Van'da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş, Narin Güran davasının görüldüğü Diyarbakır Adliyesi önüne geldi. Kabaiş, "Rojin'e de sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.
Rojin Kabaiş’in ölümüyle ilgili ihmal ve şüphelere dikkati çeken dosya avukatı Mariye Bildirici Borazan, ATK’nin ek raporuna itiraz edeceklerini söyledi. Bildirici Borazan, "AYM, AİHM ve diğer tüm süreçleri işletmeyi düşünüyoruz" dedi.
Van Barosu Başkanı Sinan Özaraz, Rojin Kabaiş’in kesin ölüm nedeninin boğulma olduğunu iddia eden raporun eski olduğunu ifade etti. Özaraz "Bizim taleplerimizi karşılayacak raporu bekliyoruz" diye konuştu.
Van’da kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulunan Rojin Kabaiş'in detaylı otopsi raporu çıktı. Adli Tıp Başkanlığı 1. İhtisas Kurulu tarafından verilen kesin sonuç raporuna göre Rojin'in kesin ölüm sebebinin boğulma olduğu belirtildi.
Van'da şüpheli bir şekilde ölen ve intihar ettiği öne sürülen üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş 69 gündür adalet mücadelesi veriyor. Baba Kabaiş, Rojin'in bedeninde iki DNA örneği bulunduğunu söyledi.
25 Kasım öncesi Artı Gerçek’e konuşan Ayata, Türkiye’de özellikle son 5 yılda korkunç boyutlara ulaşan kadın cinayetlerinin temelinde cezasızlık meselesinin yattığına vurgu yaptı: ‘İki yıl yatar çıkarım’ klişesi cezasızlık politikası sonucudur
Van Gölü'nde ölü bulunan Rojin Kabaiş'in otopsi raporu çıktı. Raporda Kabaiş'in suda boğulma nedeniyle öldüğü belirtilirken, boğulmanın hangi yollarla olduğu, ölümün intihar mı yoksa dışarıdan bir müdahaleyle mi gerçekleştiği bilgisi yer almadı.
Diyarbakır'da Silvan Belediyesi, ilçedeki bir parka 27 Eylül’de kaybolan ve cenazesi 18 gün sonra Van Gölü’nde bulunan Rojin Kabaiş’in adını verdi.
Rojin Kabaiş'in ölümüne dair şüpheler halen devam ederken, 'intihar' iddialarına karşı çıkan aile, bir an önce otopsi raporunun açıklanmasını istiyor. Aile bireyleri, "Saklanan bir şeyler var" diyerek mücadele edeceklerini belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.