İran'da 22 yaşındaki Kürt kadın Mahsa Amini'nin 13 Eylül'de başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltında ölümü sonrası başlayan eylemler 10. gününü geride bıraktı.
İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin gözaltı sırasındaki şüpheli ölümünün ardından başlayan protestolar dünya geneline yayıldı. Fransa, İngiltere, Kanada, Irak ve Şili'de eylemler yapıldı.
Oscar ve Altın Küre ödülleri sahibi İranlı yönetmen Asghar Farhadi de İran'daki protestoculara destek olma çağrısında bulundu.
İranlı Kürt yönetmen Bahman Ghobadi, İran’da Mahsa Amini'nin şüpheli ölümü sonrası devam eden protestolara ilişkin Türkiye’deki sanatçılardan destek istedi.
İran resmi televizyonu Mahsa Amini'nin şüpheli ölümü sonrası başlayan rejim karşıtı protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini duyurdu.
Jîna Masha Amini'nin ölümü sonrası İran'da eylemler beşinci gecesinde de devam etti. Kürdistan eyaletinde ölen eylemci sayısı 7'ye çıkarken Şiraz'da da bir polisin öldüğü açıklandı.
Muhalefet milletvekillerinin de aralarında olduğu binlerce kişi hükümetin, eski Başbakan Şinzo Abe için planlanan milyonlarca dolar tutacak devlet törenini iptal etmesini istedi.
Hasta ve infazı yakılan tutuklular için Bağcılar Meydanı’nda bir araya gelen tutuklu yakınları adalet aradıklarını belirterek, polis engeline ve gözaltılara tepki gösterdi.
Üç aydır tutuklu bulunan 16 gazetecinin serbest bırakılmasını isteyen DFG ve MKGP üyeleri, birçok kentte dayanışma amacıyla gazetecilere kart, mektup ve kitap gönderdi.
Sağlık çalışanları, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan'ın hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.
Basın meslek örgütleri Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazeteciyle dayanışmak için 5 kentte eylem yapacak. MKGP ve DFG, gazetecilere destek olmak için eylemlere katılım çağrısında bulundu.
Barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin başlattığı eylem 5’inci gününde devam ederken, öğrenciler destek çağrısında bulundu.
Şırnak Valiliği, kent genelinde izinli faaliyetler dışında yapılması planlanan gösteri ve yürüyüş gibi etkinliklerin 15 gün süre ile yasaklandığını açıkladı.
‘Çatımız Gökyüzü’ eylemini sürdüren öğrenciler, yaşadıkları sorunlara kalıcı bir çözüm getirilene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.Öğrencilerin eylemi gece boyunca devam edecek.
İngiltere’de Kraliçe 2. Elizabeth’i anma etkinliklerinde protesto yapan bazı monarşi karşıtlarının eylemleri nedeniyle gözaltına alınması ifade özgürlüğü tartışması başlattı.
Kafes yumurtacılığına karşı kurulan Kafessiz Türkiye, Antalya’daki otellerin önünde gerçekleştirdiği protesto eylemlerinde tavuk maskeleri takarak, kafese girdi.
İBB'deki işlerinden güvenlik soruşturması gerekçesiyle çıkarılan işçilerin Saraçhane Parkı’ndaki eylemleri 44 gündür sürüyor: 'İBB duruma gayri ciddi yaklaşıyor.'
Eğitim- İş, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapmak istediği açıklamayı polis barikatı nedeniyle duyurduğu saatten altı saat sonra gerçekleştirebildi.
Finans Merkezi inşaatında çalışan işçiler, ödenmeyen ücretleri için eylem kararı aldı. Şirket, ücretlerin hesaplanması için yarına kadar süre isteyince eylem ertelendi.
Hakları için eylem yapan inşaat işçilerine müdahale eden polis, en az 15 kişiyi gözaltına aldı.
Hakkari'de 31 Ağustos saat 23.59'da bitmesi beklenen eylem ve etkinlik yasağı uzatıldı.
KESK’e bağlı emek örgütleri, barış ve özgürlük talebiyle 1 Eylül'de alanlarda olacaklarını belirterek, Anıtpark’ta yapacakları mitinge katılım çağrısı yaptı.
Seferihisar Sığacık’ta Kolin’in işlettiği Teos Yat Limanı’nın kapasite artışı yapılmak istenmesine karşı balıkçılar tepki göstermek için eylem yaptı.
Arjantin'de binlerce kişi, yolsuzluk davasında 12 yıl hapsi istenen Peronist siyasetçi ve Devlet Başkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner’e destek için sokağa çıktı.
Akkuyu Nükleer Santrali’nde iş bırakma eylemi yapan 500 işçinin işine son verildi. İşçilerin bekleyişi sürerken askerlerin alanı ablukaya aldığı belirtildi.
İZBB bünyesinde taşeron firmada çalışırken işlerinden çıkarılan evde sağlık ve bakım işçilerinin belediye önündeki direnişlerinin 24’üncü gününde sonuç verdi.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle santral kurulması planlanıp kamulaştırılan ve 'ÇED gerekli değildir' kararı verilen arazi için eylem yapanları önlemek amaçlı yasaklama kararı çıktı.
27 yıl önce gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Demir ile 24 yıl önce evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Gündüz'ün akıbetini soruldu.
Kızıltepe Müftülüğü, imam lojmanı yapmak için yıktığı evi yapmadı. 14 gün boyunca müftülük binası önünde oturan Abdülbari Özdemir, tehditler nedeniyle eylemini sonlandırmak zorunda kaldı.
İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği 'Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri' genelgesini protesto etti: Üniversitelere saldırı genelge ile kurumsallaştırılmıştır.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.