Anayasa Mahkemesi kararına da dayanarak 1 Mayıs'ta Saraçhane’den Taksim’e yürümek isterken gözaltına alınan 17 kişinin yargılandığı davada tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.
1 Mayıs'ı Anayasa Mahkemesi’nin kararına dayanarak Taksim'de kutlamak istediği için gözaltına alınan dördü tutuklu 34 kişi, hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.
1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isterken polisle karşı karşıya gelenlere yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlardan 25'i tutuklu 30 kişi hakim karşısına çıktı. 8 saat süren ilk duruşmada tüm sanıklar tahliye edildi.
1 Mayıs'ta Saraçhane’den Taksim’e yürümek isterken gözaltına alınan 17 kişinin yargılandığı davada mahkeme, sanıklar hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına karar verdi. Duruşmayı 18 Ekim'e erteledi.
İstanbul 1 Mayıs'ı sonrası sekizi tutuklu 12 kişinin yargılandığı duruşmada tüm sanıkların tahliyesine karar verildi.
Anayasa Mahkemesi'nin kararına da dayanarak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isterken polisle karşı karşıya gelenlere yönelik operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan kişilerden 6'sı bugün serbest bırakıldı.
CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 1 Mayıs sonrası tutuklananları Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Tutuklu öğrenciler, "Bayrama ailelerimizden ve arkadaşlarımızdan ayrı girmek zorunda bırakıldık. Bir an önce serbest kalmak istiyoruz” dedi.
ÇHD, 1 Mayıs kutlamaları nedeniyle tutuklananlara yönelik Marmara Kapalı Cezaevi'nde disiplin soruşturması başlatıldığını, spor ve sohbet haklarının engellendiğini belirtti.
İstanbul'daki 1 Mayıs protestoları nedeniyle 8’i tutuklu 12 kişi hakkında dava açıldı. 12 kişiye toplamda 3 yıl 8 aydan 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.
1 Mayıs İşçi Bayramı eyleminde tutuklananların aileleri Meclis önünde yakınları içine ylem yaptı. Oğlu tutuklanan Osman Çavik, "Soruyorum, niye korkuyorlar? İşçi toplumundan neden korkuyorlar? İşçiler bu ülkenin bel kemiğidir" dedi.
1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isterken polisle karşı karşıya gelenlere yönelik son operasyonlarda gözaltına alınan 27 kişi tutuklama kararı verildi.
Anayasa Mahkemesi kararına da dayanarak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isterken polisle karşı karşıya gelenlere yönelik son operasyonlarda gözaltına alınan 27 kişi hakkında tutuklama talep edildi.
Siyasetçi, yazar, gazeteci, sanatçı ve aydınlar, 1 Mayıs'ta polis barikatına karşı direndikleri gerekçesiyle tutuklanan 48 kişinin serbest bırakılması için bildiri yayınladı. Bildiride, tutuklananların anayasal haklarının ihlal edildiğine vurgu yapıldı.
Mayıs ayının ilk 18 gününde en az 372 kişi gözaltına alındı, en az 108 kişi tutuklandı. Gözaltı ve tutuklama gerekçelerinde Van'daki irade gaspı protestoları ile 1 Mayıs kutlamaları başı çekti.
TİP, 1 Mayıs'ta polisin Taksim Meydanı'na yürünmesini engellemek için barikat kurup keskin nişancı yerleştirdiği Bozdoğan Kemeri'ne pankart astı.
1 Mayıs’ta polis barikatlarına direnen ve gözaltına alınan 12 kişiden 11’i tutuklandı.
DEM Parti, 1 Mayıs'ta gözaltına alınanlar ve tutuklananlara ilişkin açıklama yaptı: Taksim’de 1 Mayıs kutlamak anayasal haktır. 1 Mayıs yargılanama. Gözaltılar son bulsun, tutuklular serbest bırakılsın
AYM kararına dayanarak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için meydana çıkmaya çalışan ancak gözaltına alınan 38 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. İkinci dalga ev operasyon sonrasu yapılan ev baskınlarında 11 kişi gözaltına alındı.
1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için meydana çıkmaya çalışırken gözaltına alınan 65 kişi adliyeye sevk edildi. Haklarında işlem yapılan kişilerin savcılıkta ifade vermeleri bekleniyor.
Devlet Bahçeli, iktidar tarafından engellenen 1 Mayıs'a ilişkin paylaşım yaparak katılan emekçileri hedef aldı. Bahçeli, eylem yapanları 'başıbozuk güruh' olarak ifade ederek "Sahneledikleri vandallıklar medeniyet ve meşruiyet ölçüleriyle bağdaşmaz" dedi.
İstanbul'da 1 Mayıs'ın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Taksim Meydanı'nda kutlanmasına yönelik yasağın yankıları sürüyor. Bu sabah, Taksim’e yürümek isteyen çok sayıda kişinin evine baskın düzenlendi.
AYM kararına rağmen Taksim'i emekçilere açmayan İstanbul Valisi Davut Gül, polisin gazetecilere yönelik "Basını süpür" talimatıyla ilgili soruya, "Eğer böyle bir söz söylendiyse maksadını aşmıştır. Yanlış olmuştur, özür dilerim” yanıtını verdi
1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isterken gözaltına alınan 217 kişiden 182'si serbest bırakıldı. Gözaltındaki 35 kişinin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Tarkan, sosyal medyadan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı paylaştı. Çalışmak için Almanya'ya giden işçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirten sanatçı "Bu noktaya nereden geldiğimi de hiçbir zaman unutmadım, unutmam" ifadelerini kullandı.
İstanbul'da 1 Mayıs Komitesi'nin Taksim'e 'yürümeme' kararına bir tepki de SOL Parti'den geldi. Parti'nin açıklamasında, Binlerce emekçiye sırtını dönüp alanı terk edenler bir yana gelecek emekçi halkın kendi güçlü kollarıyla kurulacaktır" denildi.
1 Mayıs dolayısıyla İstanbul'da sıkıyönetimi andıran Taksim'e çıkan tüm yolların kapatılması kararı saat 21.15 itibarıyla kaldırıldı. Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafik akışına açıldı.
İstanbul'da 1 Mayıs Komitesi'nin Taksim'e 'yürümeme' kararı tepki topladı. Eleştirilere cevap veren DİSK Başkanı Çerkezoğlu, "Barikat ortadan kalkmadıktan sonra önümüzde fazla bir seçenek yoktu" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs kutlamalarına 241 bin kişinin katıldığını açıkladı. Sosyal medya paylaşımı yapan Yerlikaya, İstanbul'da 217, Dersim'de 4, Maraş'ta 3, Aydın'da 2 kişi olmak üzere toplam 226 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Giresun Belediye Başkanı Köse, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda iş elbiselerini giydi, eldivenlerini taktı, temizlik işlerinde çalışan ekiplerle çöp topladı.
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, 1 Mayıs için Taksim'e yürüme çağrısı yaptıktan sonra Saraçhane'de açıklama yaparak alandan ayrılan CHP, DİSK ve KESK'e tepki gösterdi: "Binlerce insan oraya geldiği zaman o insanların sorumluluğunu üstleneceksiniz."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.