Hatimoğulları göçmen işçilerle Arapça konuştu, 1 Mayıs'a çağırdı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Zeytinburnu'nda bir araya geldiği tekstil işçilerini 1 Mayıs mitingine davet etti. Hatimoğulları göçmen işçilerle Arapça konuşarak, yaşam koşullarını sordu.

Hatimoğulları göçmen işçilerle Arapça konuştu, 1 Mayıs'a çağırdı

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, beraberindeki partililerle birlikte İstanbul’un Zeytinburnu ilçesindeki tekstil atölyelerinde çalışan işçilerle bir araya geldi.

Tülay Hatimoğulları, ziyaret ettiği işçileri, yarın Kadıköy'de gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü mitingine davet etti.

Göçmen işçilerle Arapça konuşan Hatimoğulları, onlara çalışma ve yaşam koşullarını sordu.

Tülay Hatimoğlulları, "Ne yazık ki dünyada işçilerin ezildiği bir kapitalist sistemin çarkları arasında yaşamak durumundayız. İşçilerin, Türkiye ve dünyada hayatın devam edebilmesi için emek verdiğini ve alınteri döktüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz. İşçilerin emeği ve alınteri olmazsa hayat olmaz. Hayat durur. Sizlerin emeği son derece kıymetli. Emeğinizin hakkını bu sistemden ve iktidardan alabilmek için örgütlü mücadeleden başka bir şans yok" diye konuştu.

Türkiye'de asgari ücretlilerin geçinemez durumda olduğuna dikkati çeken Tülay Hatimoğulları, "DEM Parti olarak yaşamamızı daha iyi hale getirmek için mücadele ediyoruz. Kazanmanın tek yolu örgütlü mücadeledir. DEM Parti olarak yarın Kadıköy mitinginde olacağız. Sizleri de yarın bizlerle birlikte ya da sendikalarımızla beraber 1 Mayıs'ta alanlara bekliyoruz" diye kaydetti.

Tülay Hatimoğulları, partisinin ilçe örgütünü ziyaret ettikten sonra İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder’in tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesi'ne geçti. (HABER MERKEZİ)

Tülay Hatimoğuları 1 Mayıs göçmen işçi