Askerler taziye evine zorla bayrak asıp 'HDP'lileri geldiklerinde kovun' dedi

Askerler taziye evine zorla bayrak asıp 'HDP'lileri geldiklerinde kovun' dedi
Köy muhtarı askere tepki göstererek 'HDP dahil hiç kimseyi kovmayacağız. Yanımızda duran hep HDP'dir' dedi.

Nusaybin'deki patlamada hayatını kaybeden anne ve iki kızı için İdil'de kurulan taziyeyi ziyaret eden HDP'lilere, taziye evine askerler tarafından zorla Türk bayrağı asıldığı ve "Onlar sizin düşmanlarınız. Geldiklerinde kovun" denildiği aktarıldı. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Mardin'in Nusaybin ilçesinde kurulan "kriz masası"nda yer alan kişiler, önceki gün düşen havan mermisinin patlaması sonucu hayatını kaybedenler için kurulan taziyeyi ziyaret etti. Ziyarete, Nusaybin Belediye eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut da katıldı. Başsağlığı dileğinde bulunan partililer, ailelerin yanında olduklarını vurguladı. 
 
İDİL'DEKİ TAZİYE DE ZİYARET EDİLDİ
 
HDP'liler, Nusaybin'de bir eve düşen roketin patlaması sonucu hayatını kaybeden ve Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Ulak (Filfê) Köyü'nde defnedilen Fatma Yıldız (47) ve çocukları Leyla Yıldız (16) ile Emine Yıldız (12) için kurulan taziyeyi de ziyaret etti. Anne ve çocuklarının defnedildiği köydeki taziye ziyaretine, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir partili gurup katıldı. 
 
HDP'Lİ İMİR: BİZLERİ BİTİREMEZSİNİZ
 
Aileye başsağlığında bulunan HDP'li İmir, "Kürtler yıllardır savaş içerisinde yaşıyor. Bugüne kadar bir çok katliam gördük ve yaşadık. Ama hiç bir güç bizleri bitiremez. 4 yıl önce Nusaybin'de katliam başlatmıştılar ve bugün yine aynı şeyi yapıyorlar. Devlet eliyle şuana kadar çok sayıda insanımız yaşamını yitirdi. Bizler bu savaşı kınıyoruz. Hiç kimsenin düşmanı değiliz. Sadece kendi topraklarımızda özgür bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bir an önce bu savaşın durmasını ve başka insanlarımızın ölmesini istemiyoruz" diye konuştu. 
 
'HDP'LİLERİ KÖYE ALMAYIN' DENİLDİ
 
Taziye ziyareti sırasında, bir askeri yetkilinin yaşamını yitiren için taziyenin kurulduğu eve zorla 3 tane Türk bayrağı astığı gelen heyete aktarıldı. Konuya ilişkin heyete bilgi veren kimi kişiler, askerlerin kendilerine "HDP'liler bu taziyeye gelmesin. Onlar sizin düşmanlarınız. HDP'liler geldiğinde onları kovun. Yaşamını yitirenler bizim şehitlerimiz. HDP vekillerini köye almayın. HDP sizlerin katili. Bu bayrakları indirmeyeceksiniz" dediklerini aktardı. 
 
MUHTARDAN ASKERE: KİMSEYİ KOVMAYACAĞIZ
 
Öte yandan, askeri yetkilinin köy muhtarı ile de tartıştığı ve muhtarın taziyeye gelen herkese kapılarının açık olduğunu söylediği öğrenildi. Muhtarın, "HDP dahil hiç kimseyi kovmayacağız. Yanımızda duran hep HDP'dir" dediği kaydedildi. 
 
Taziye ziyareti sırasında çok sayıda askerin köye gelmesi ise dikkat çekti. 
 
HDP'liler, daha sonra Nusaybin'deki havan mermisi patlaması sonucu hayatını kaybedenlerden Dara Ali’nin Silopi'de kurulan taziyesine geçti. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar