Astronot Pesquet: İklim konusunda yaşanan değişimin ‘alarm verici’ düzeyde hız kazandı

Astronot Pesquet: İklim konusunda yaşanan değişimin ‘alarm verici’ düzeyde hız kazandı
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulunan Fransız astronot Thomas Pesquet, iklim değişikliğinin dünyada yol açtığı tahribatın uzaydan gözle görünür hale geldiğini söyledi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulunan Fransız astronot Thomas Pesquet, Uzay istasyonundan insanların doğaya verdiği tahribatın uzaydan gözle görünür hale geldiğini dile getirdi.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu Thomas Pesquet, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Pesquet, insanların doğaya  verdiği ağır tahribatın 400 km uzaklıktan bile gözle görünür hale geldiğini aktardı. Her yıl yangınlar, şiddetli fırtınalar ve sel felaketleri sayılarında büyük artışlar olduğunu belirten Pesquet, "Ve bu gözle görülür ölçüde arttı, 4-5 yıl öncesindeki ilk katıldığım misyona kıyasla bunu çok net bir şekilde gözlemliyorum" ifadelerini kullandı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Macron, astronotun kendisine aktardığı gözlemler üzerine sözlerini Glasgow'da yapılmakta olan Dünya İklim Zirvesi'ne yaptığı atıfla, "Taahhütler ve bunların uygulanması hızını daha fazla artırmalıyız. COP26'nın amacı da bu" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar