Atatürk'ün çiftliği ,millet bahçesi yapılacak

Atatürk'ün çiftliği ,millet bahçesi yapılacak
Mustafa Kemal Atatürk'ün 1929'da satın aldığı ' Millet Çiftliği', millet bahçesi oluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1929'da satın aldığı çiftliği, millet bahçesi yapmak için TOKİ'ye devretti.

Üretimi teşvik etmek amacıyla alınan Millet Çiftliği, 1937’de bedelsiz olarak Hazine’ye bağışlandı, 1938 yılında ise Devlet Üretme Çiftlikleri’ne devredildi.

Cumhuriyet'ten Faruk kırtay'ın haberine göre,  Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesindeki 113 dekarlık alan, Millet Bahçesi yapılacak.

Yalova'da bulunan çiftlik için 2015 yılında da, 85 dönümlük alanın 20 dönümüne İmam Hatip Lisesi Külliyesi yapılması için Ensar Vakfı ile sözleşme imzalanmıştı.

DANIŞTAY ENSTİTÜDE KALMASI KAMU YARARINA KARARI VERDİ

Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. M. Emin Ergun, 1989’da söz konusu alanın farklı şekillerde kullanıma açılmak istendiğini belirterek "Bu konu, yargıya taşınmıştı. Danıştay 6. Dairesi arazinin Araştırma Enstitüsü’nde kalmasının kamu yararı olduğuna karar vermişti. Millet Bahçesi yapma girişimi emsal nitelikte olan Danıştay kararını hiçe saymaktır" dedi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez de, Yalova’da ulusumuza emanet arazilerin, bugünlerde siyasi iktidarın rant amaçlı ‘Millet Bahçesi’ projesi ile yok edilmesine izin vermeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar