Avrasya Araştırma'nın son anketi: Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 43'te kaldı

Avrasya Araştırma'nın son anketi: Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 43'te kaldı
Erdoğan'ın yeniden aday olması halinde oy verme kararını diğer adaylara göre belirleyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 19.9 oldu.

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı, Ağustos ayına ilişkin seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 43'te kaldı. Erdoağn'ın yeniden aday olması halinde oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 42'yi buldu.

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, pazar günü seçim olması halinde yurttaşların hangi partiye oy vereceğinin araştırıldığı son anket sonuçlarını paylaştı.

Sonuçlara göre, kararsız oylar dağıtıldığında AKP'nin oyu yüzde 36,9 iken, MHP'nin oy oranı ise yüzde 7,1. Buna göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 43'te kalıyor. 

Ankete göre 'Millet İttifakı'nda ise CHP'nin oyu yüzde 28.1, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 11.4 seviyesinde oldu.  Sonuçlara göre; HDP yüzde 10.6, DEVA Partisi yüzde 2.7, Gelecek Partisi ise yüzde 2.6'da, Saadet Partisi ise yüzde 0.4'de kalıyor.

ERDOĞAN'A OY VERMEYENLERİN OY ORANI YÜZDE 42

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olması durumunda oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 37.2 iken olumsuz yanıt verenlerin oranı ise 42.2'yi buluyor. Ankete göre bu kararını diğer adaylara göre belirleyeceğini belirtenlerin oranının ise yüzde 19.9 olduğu görüldü.

İNCE'NİN OYU: YÜZDE 1,9

Ankette Muharrem İnce parti kursa oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 1,9'de kalırken, İnce'ye oy vereceğini söyleyenlerin CHP seçmeni içindeki oranı ise yüzde 2.2 oranında oldu.

Öne Çıkanlar