'Avrupa, Akdeniz’deki rolünü yeniden belirlemeli'

'Avrupa, Akdeniz’deki rolünü yeniden belirlemeli'
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa Birliği’nin acilen bir Akdeniz politikası oluşturması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Libya ve Doğu Akdeniz politikalarına karşı sert açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa’nın Akdeniz’deki jeopolitik konularda daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

Fransız Devrimi’nin yıldönümü olan 14 Temmuz vesilesiyle ordu mensuplarına hitap eden Macron, Türkiye’nin Libya krizindeki rolünü ima ederek, "Avrupa’nın Akdeniz’deki jeopolitik meselelere el atması, ‘başka güçlere bırakmadan’ kendi kaderini yönetmesi hayati önemdedir" dedi.

'GELECEĞİMİZİ BAŞKA GÜÇLER İNŞA EDEMEZ'

Akdeniz’de "yeni güçlerin oyunları" olduğunu kaydeden Macron, "Avrupa, Akdeniz’deki rolünü ve yerini saflığa ve rehavete mahal vermeden yeniden belirlemelidir. Akdeniz, biz olmadan kalıcı bir barış inşa edemez. Geleceğimizin başka güçler tarafından inşa edilmesini kabul edemeyiz" diye konuştu.

Macron, Avrupa Birliği’nin (AB) acilen bir Akdeniz politikası oluşturması gerektiğinin de altını çizdi. Macron, Libya’da taraflar arasında acilen ateşkes ilan edilmesi çağrısı da yaparken, "silah ve paralı asker sevkiyatına" son verilmesi gerektiğini söyledi.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar