Avukat Ebru Timtik'in ölümüne dünyadan da tepkiler geldi

Avukat Ebru Timtik'in ölümüne dünyadan da tepkiler geldi
Ebru Timtik'in ölümü üzerine farklı ülkelerden gazeteci, politikacı ve meslektaşlarından sosyal medyada paylaşımlar yapıldı: 'Bir avukat öldürülürse, adalet arayacak binlercesi daha var.'

ARTI GERÇEK - "Adil yargılama" talebiyle ölüm orucuna giren ve 238 günün ardından dün yaşamını yitiren Ebru Timtik'in taleplerinin karşılanmamaması sonucu ölümüne dünyadan da tepki geldi.

Fransız gazeteci Alexis Poulin Avukat Ebru Timtik için yaptığı paylaşımda "Avukat #EbruTimtik uzun süren açlık grevinin ardından bugün hayatını kaybetti. 2020'de Türkiye'de fikirler için, özgürlük için ölüyorlar" yazdı.

Küresel İfade Özgürlüğü direktörü, BM Yargı Dışı İnfazlar Özel Raportörü, insan hakları savunucusu Agnes Callamard, Ebru Timtik için paylaşımda bulundu:

Bir avukat ölürse, mezarlarında adalet arayacaklar! Tüm bu zincirleri kıracağız!

Bir avukat öldürülürse, adalet arayacak binlercesi daha var.

İşlerini icra ederken tehdit veya baskı altında olan dünya çapındaki avukatlara destek veren bağımsız ve politik olmayan bir Hollanda vakfı olan Lawyers for Lawyers da, Ebru Timtik'in ölümünün ardından sosyal medya hesabından paylaşım da bulundu:

Meslektaşımız #EbruTimtik'i kaybetmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Ebru, Türkiye'de adil yargılanmayı ve adaletin güçlendirilmesi talebiyle başlattığı 238 günlük açlık grevinin ardından 27 Ağustos'ta hayata gözlerini yumdu. Huzur içinde yatsın. Ebru - size saygı duyuyoruz ve her zaman duyacağız.

Avrupa Parlamentosu'nda İspanya'dan Sosyalist Milletvekili Nacho Sánchez Amor, yaptığı paylaşımda, "Siyasi davalarda Türk tutukluların ölmesi umutsuz. #EbruTimtik sonuncuydu. Umarım sonuncudur. Türkiye'nin Avrupa yanlısı sivil toplumunun tam desteğimize ihtiyacı var. Türkiye'yi hükümetiyle karıştırmayalım" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar